Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Bílá patizonová omáčka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
sezóna léto

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Ingredience
  • 1 bílý patizon
  • 2 šálky vařených fazolí cannellini
  • olej
  • černý kmín (černucha)
  • kmín
  • černá hořčičná semínka
  • semena fenyklu
  • sušené kari listy
  • bílý pepř
  • 200 g kokosového mléka
  • pažitka
  • 2 lžíce rýžového octa
  • česnek
  • bílá cibule

Za každou větou jsem si musela odkašlat, antibiotika už mi nezabírala.

Jak připravit omáčku z patizonu

  1. Očistěte patizon – odstraňte slupku a vydlabejte semínka. Nakrájejte ho na malé kousky.
  2. Na pánev nalijte olej, přidejte semena fenyklu, černuchu, kmín, sušené kari listy a hořčičné semínko.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a patizon. Orestujte.
  4. Podlijte vodou a duste, dokud patizon nezměkne. Osolte a přidejte rýžový ocet, uvařené fazole cannellini a kokosové mléko. Vařte několik minut.
  5. Část obsahu pánve dejte do vhodné nádoby a krátce rozmixujte. Rozmixovanou část vraťte na pánev, promíchejte a dovařte.

Praktické

  • Při nákupu kokosového mléka čtěte složení.
  • Při přípravě receptu jsem jako přílohu volila rýži basmati, hodí se ale jakákoliv obilovina nebo těstoviny.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv bílé fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme koření.

 

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

33 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

😋Moc dobré Věruško, patizon ve spojeni a kořením a koko smetanou skvělé.
Manžel říkal delikatesa😍
Díky Eva

Magda 🤍
11. 7. 2023

Příjemná kombinace koření 🙂 Jen jsem neměla patizon, takže jsem dala cuketu. Dcera 3r dokonce řekla “to mně moc utná” a nakonec “mámo dekuju za obed”. Což se běžně nestává 😀😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zelený energetický krém

Netradiční polévka nebo omáčka z hrášku. Matcha, citrón a kokosové mléko zaručí zvláštní chuť, která věřím, že nezklame.

Patizonová omáčka

Malá vzpomínka na mé dětství, kdy moje babička připravovala “těkvicový a fazolkový prívarok”. Já použila bílý patizon, protože se mu letos hodn...

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Blesková brokolicová omáčka

Máte rádi rychlé recepty z pár ingrediencí? Pak je tento recept přímo pro vás. Vyzkoušejte a omáčku podávejte třeba k těstovinám. Zaručeně si pochutnáte.

Rýže s pečeným patizonem

Máte patizon a nevíte, jak byste ho připravili? Vyzkoušejte tento jednoduchý a přitom velmi lahodný recept a určitě si pochutnáte.