- 1 bílý patizon
- 2 šálky vařených fazolí cannellini
- olej
- černý kmín (černucha)
- kmín
- černá hořčičná semínka
- semena fenyklu
- sušené kari listy
- bílý pepř
- 200 g kokosového mléka
- pažitka
- 2 lžíce rýžového octa
- česnek
- bílá cibule
Jak připravit omáčku z patizonu
- Očistěte patizon – odstraňte slupku a vydlabejte semínka. Nakrájejte ho na malé kousky.
- Na pánev nalijte olej, přidejte semena fenyklu, černuchu, kmín, sušené kari listy a hořčičné semínko.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a patizon. Orestujte.
- Podlijte vodou a duste, dokud patizon nezměkne. Osolte a přidejte rýžový ocet, uvařené fazole cannellini a kokosové mléko. Vařte několik minut.
- Část obsahu pánve dejte do vhodné nádoby a krátce rozmixujte. Rozmixovanou část vraťte na pánev, promíchejte a dovařte.
Praktické
- Při nákupu kokosového mléka čtěte složení.
- Při přípravě receptu jsem jako přílohu volila rýži basmati, hodí se ale jakákoliv obilovina nebo těstoviny.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bílé fazole.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme koření.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Příjemná kombinace koření 🙂 Jen jsem neměla patizon, takže jsem dala cuketu. Dcera 3r dokonce řekla “to mně moc utná” a nakonec “mámo dekuju za obed”. Což se běžně nestává 😀😊