Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Bílá patizonová omáčka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
sezóna léto

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Ingredience
  • 1 bílý patizon
  • 2 šálky vařených fazolí cannellini
  • olej
  • černý kmín (černucha)
  • kmín
  • černá hořčičná semínka
  • semena fenyklu
  • sušené kari listy
  • bílý pepř
  • 200 g kokosového mléka
  • pažitka
  • 2 lžíce rýžového octa
  • česnek
  • bílá cibule

V každém těhotenství naberu 20-25 kg. Děti mám tři a s váhou to nebylo snadné. Nechala jsem si udělat jídelníček. Pak...

Jak připravit omáčku z patizonu

  1. Očistěte patizon – odstraňte slupku a vydlabejte semínka. Nakrájejte ho na malé kousky.
  2. Na pánev nalijte olej, přidejte semena fenyklu, černuchu, kmín, sušené kari listy a hořčičné semínko.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a patizon. Orestujte.
  4. Podlijte vodou a duste, dokud patizon nezměkne. Osolte a přidejte rýžový ocet, uvařené fazole cannellini a kokosové mléko. Vařte několik minut.
  5. Část obsahu pánve dejte do vhodné nádoby a krátce rozmixujte. Rozmixovanou část vraťte na pánev, promíchejte a dovařte.

Praktické

  • Při nákupu kokosového mléka čtěte složení.
  • Při přípravě receptu jsem jako přílohu volila rýži basmati, hodí se ale jakákoliv obilovina nebo těstoviny.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv bílé fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme koření.

 

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Příjemná kombinace koření 🙂 Jen jsem neměla patizon, takže jsem dala cuketu. Dcera 3r dokonce řekla “to mně moc utná” a nakonec “mámo dekuju za obed”. Což se běžně nestává 😀😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Jemný patizonový krém

Jednoduchý a lahodný recept, do kterého využijete úrodu patizonů. Jemný krém, který kontrastuje s křupavou posypkou a lehkou, nevtíravou pikantností gochuj...

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.