Na těsto:
- 200 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 10 g kukuřičného škrobu
- vanilka
- 300 g ovesného mléka
- 1 velká lžíce ječného sladu
- 1 špetka jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- trocha citrónové šťávy
- olej na vymazání formy
Ingredience na náplň:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 2 lžíce arašídového másla
- 1 lžička hořkého kakaa
- 1 polévková lžíce ječného sladu
- trocha vody
Jak připravit japonskou pochoutku Taiyaki jinak
- Těsto připravíme smícháním všech surovin dohromady. Konzistence by měla být asi jako na lívance.
- Náplň připravíte tak, že vložíte všechny ingredience do sekáčku a promixujete. Krém musí být hustý jako klasický oříškový krém.
- Umístěte pekáček na rozdělovač plamene ve středním rozsahu. Všechny tvary ryb prohřejte a vnitřek lehce potřete olejem.
- Nalijte trochu těsta, přidejte náplň, přikryjte těstem a uzavřete pekáček.
- Pečte asi 2 minuty na středně mírném ohni, otočte a dopečte další dvě minuty.
Praktické
- Pekáček na Taiyaki koupíte on line.
Obměna
- Náplň si můžete i víc přisladit, řiďte se vaší chutí.
- Můžete použít jakékoliv rostlinné mléko.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo a sušenky, můžete jim tuto zdravější alternativu nabídnout již dříve.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vierka Vy máte tak skvelé recepty :). Vedela by ste poradiť aj ako na tú náplň z fazuliek adzuki?
Už se těším až je vyzkouším. Pánev je objednána. 🤩