Sezamová semínka
Když rozříznete tyto lusky, najdete tam spoustu maličkých semínek srovnaných pěkně v řadě.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Kešu oříšky
Kešu jsou asi nejdivnější rostliny. Vypadají tak trochu jako z jiného světa. Kešu oříšky rostou uvnitř nažek z konce “kešu jablka”. Osemení obsahuje velké množství kardolu, což je smolnatý olej, který při manipulaci dráždí pokožku a před konzumací se z jedlých částí (ořechů) odstraňuje zahříváním (pražením).
Pistácie
Pistácie rostou na stromě a mají krásnou barvu, která postupně vybledne než jsou sesbírány.
Vanilka
Často používáme v kuchyni vanilkový extrakt. Takto vypadají čerstvé, ještě rostoucí vanilkové lusky. Než jsou lusky sesbírány a usušeny, změní barvu na hnědou.
Skořice
Takto vypadá skořicovník a jeho kůra ještě předtím než se nařeže, nasuší a rozemele na prášek, který používáme do dezertů.
Šafrán
Toto drahé a delikátní koření roste jako tato krásná květina. Pestíky (červené nitky rostoucí z vnitřku) jsou otrhány a vysušený než se s nimi dochucují nebo obarvují pokrmy.
Mandle
Podobně jako pistácie, mandle rostou v trsech na stromě. Když jsou čerstvé a rostou, mají na skořápce chloupky. Postupně se skořápka zabarvuje do hněda a vysušuje se.
Kakao a kakaové boby
Takto vypadají čerstvé kakaové boby před tím, než se vysuší a případně zpracují na kakaový prášek.
Artyčok
Tyto baňaté rostliny rostou z půdy, ale v jejich přirozeném prostředí je málokdy uvidíte růst.
Quinoa
Rostlina, na které roste quinoa, vypadá tak trochu jako ptačí zob. Může mít různé barvy a i její semínka (quinoa) mají různé barvy od bílé, po červenou až černou.
Datle
Věděli jste, že datle rostou v tak velkých trsech?
Kapary
Takto vypadají kapary, než jsou posbírány a než si s nimi dochutíte salát nebo bagel.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář