Polévka
Tradičně se podává například rybí polévka, nudlová nebo hrachovka. Ve zdravé verzi můžete na Štědrý večer vyzkoušet některou z těchto polévek:
Hlavní chod
Českou klasikou je tučný bramborový salát a ryba v trojobalu. Nabízíme hned několik zdravějších alternativ hlavního chodu, po kterých vám zaručeně nebude těžko a nebudete se muset bát ani o svou váhu:
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma
- “Bramborový” salát s tofunézou
- “Rybí” tofu prsty
- Zelenina, tofu, seitan nebo tempeh v hrašce
- Zelenina ve zdravém trojobalu
- Tempeh na “medu”
- Staročeský vánoční Kuba
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
V naší rodině přes klasiku vlak nejede…
Letos slavíme už 10. vánoce s úžasným bramborovým salátem podle Jíme jinak. K tomu kapr na kmíně a na oběd hrachovku ze zeleného hrachu. Jako cukroví “sádlovky” z Alsanu, celožitné perníčky bez cukru, kokosky, rumové kuličky z datlí. Klasika jak ji znám z dětství, jen nám nikomu není těžko. To si necháváme až na Štěpána, kdy jedeme na návštěvu k babičce, která nad námi kroutí hlavou a nechá nám připravit “dietní” kuře s pytlíkovou rýží a mraženou zeleninou + polévku z pytlíku, protože “když vy nic nemůžete a ať tady kluci aspoň poznají, co je to pořádné jídlo”. Tak šťastné a veselé.