- půlka letního či špičatého zelí (asi 300g)
- 2 střední mrkve
- 1 střední cibule
- umeocet podle chuti cca 3 lžíce
- kelímek tofunézy
- (citrón na dochucení)
Postup
Cibuli nakrájíme na velmi jemno, mrkev nastrouháme také na jemno a stejně tak zelí, z kterého použijeme jen šťavnatější části. Přidáme 3 lžíce umeocta a dobře promneme mezi prsty, aby zelenina pustila šťávu. Pokud máme čas, zatížíme menší miskou či talířem na které dáme nějakou zátěž (lahev s vodou) a necháme zatížené alespoň hodinu uležet. Před podávání přidáme kelímek tofunézy a promícháme. Ochutnáme a pokud bude potřeba, dochutíme ještě umeoctem nebo citrónem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Kombinujeme
Zeleninový salát můžeme přidat k jakémukoliv jídlu jako šťavnatou a čerstvou zeleninovou složku.
Děti
Tento salát mohou děti v malém množství jako součást jídla od 2 let, pokud budou schopné zeleninu správně rozkousat.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnááááááám ❤️
Mohu se zeptat, v cem je vlastne nezdrava majoneza – kvuli vejcim? Dekuij :-)