Posyp hlavního jídla
Nori vločky se hodí jako ozdoba a posyp těstovin, nudlí, rýže, různých obilovin, zapečených jídel, rizot, luštěninových jídel a dalších hlavních jídel.
Do těsta
Přidejte nori vločky do těsta na placky, karbanátky, polentové kostky, pečivo. Jejich chuť se tam zcela ztratí.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Rybí chuť
Díky nori vločkám můžete vykouzlit rybí prsty nebo třeba rybí pomazánku. Stačí je přimíchat tam, kde potřebujete dodat rybí chuť.
Ozdoba polévky
Nori vločky krásně dozdobí a nutričně obohatí polévky – jak snídaňové (miso), tak krémové či zeleninové obědové. Do krémových je můžete rozmixovat a nikdo nepozná, že tam jsou.
Saláty
Ať už máte obilninový, těstovinový, luštěninový nebo zeleninový salát, nori vločky ho posunou o úroveň výš.
Koření
Nori vločky můžete přidat do vlastních kořenících a bylinkových směsí, do gomasia, tekka a dalších druhů koření.
Ozdoba pomazánek
Nori vločkami můžete ozdobit nejen polévku a hlavní jídlo, ale také pomazánky. Buď je můžete do pomazánky zamíchat pro rybí chuť nebo jimi jen pomazánku dozdobit.
Kondiment
Namočte nori do vody a smíchejte se sojovou omáčkou a šťávou ze zázvoru. Tuto omáčku můžete použít třeba k rýžovým nudlím.
Smoothies
Pokud máte rádi zeleninové či ovocné smoothie, můžete si je dozdobit nebo v nich rovnou rozmixovat nori vločky pro ještě větší nálož živin.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář