- 2 větší cibule
- 1 větší mrkev
- 3 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
- asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl
- umeocet
- trocha rostlinné smetany na zjemnění – není nutná
Jak připravit směs s adzuki
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli a mrkev na sirčičky a trochu osolíme.
- Restujeme asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a kmín.
- Směs povaříme asi 5 minut a na závěr přidáme majoránku a minutku povaříme. Majoránka neztratí vůni.
- Dochutíme umeoctem a na závěr můžeme přidat trochu rostlinné smetany na zjemnění chuti, ale není to nutné, je to výtečné i bez ní.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Kombinujeme
- Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce jsou jáhly vařené se lněným semínkem a kvašenou zeleninou.
Obměna
- Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.
Děti
- Tento pokrm můžete dát dítěti kolem 1,5 roku, ale dochuťte jen trošku.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
To je večeře jedna báseň.. dobrou chuť
Adzuki mám moc rád 🙂