- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- kousek zázvoru
- 1/4-1/2 lžičky kurkumy
- vařené mungo fazolky
- vařený amarant
- sůl
Jak připravit kedgeree
- Na oleji orestujeme cibuli s velkou špetkou soli.
- Přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor a vše dozlatova orestujeme.
- Nasypeme uvařené mungo a amarant a kurkumu.
- Zamícháme, orestujeme, ochutnáme a vypneme.
- Podáváme třeba s restovanými žampiony a napařenou brokolicí.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Tento pokrm je vhodný jako jídlo s sebou do práce nebo do školy.
Obměna
- Místo amarantu můžeme použít kuskus nebo jáhly nebo quinou.
- Mungo lze zaměnit za červenou čočku.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let, ale vynecháme česnek a zázvor.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
dobrý den, jaké množství fazolí a amarantu? děkuji