- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g mandlí
- 50 g rozinek
- 1 lžíce anýzu
- 1 lžíce fenyklu
- 30 slunečnicového oleje
- 1 lžička datlového sirupu
- špetka mletého badyánu
- nastrouhaná citrónová kůra
- 20 g lněného semínka
- cca 100 g rýžového mléka
- 10 g prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžíce strouhaného kokosu
Jak připravit sušenky s anýzem a fenyklem
- Do mixéru dejte mandle, rozinky, lněné semínko, anýz, citrónovou kůru, badyán a prášek do pečiva. Rozmixujte nahrubo.
- Rozmixovanou směs dejte do mísy a promíchejte s moukou a kokosem.
- Přidejte olej, datlový koncentrát a mléko.
- Smíchejte v těsto, které má být vlhké.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Na plech dejte pečící papír a za pomoci dvou lžic udělejte hromádky z těsta. Na povrch dejte fenyklové semínko a jemně ho do těsta přitlačte.
- Pečte na 200°C do zlatova.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Mléko vmíchejte do těsta postupně podle oka. Těsto má být vlhké a lepit se na ruce.
- Doba pečení bude záviset na vaší troubě, ale je to velmi rychlé.
Obměna
- Místo špaldové mouky můžete použít i pšeničnou celozrnnou.
- Místo mandlí můžete použít lískové oříšky.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Už mi to tady voní😍 – rychlovka, sladká tak akorát pro mě!