Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Avokádová směs s tofu kostkami a rýžovými nudlemi

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

V létě přijde vhod si dát toto zdravé a snadné jídlo. Avokádo nás zasytí a pochutnáme si.

Ingredience
na 1 porci
  • avokádo
  • citrónová šťáva
  • 2 sušená rajčata v oleji
  • ½ malé cibule
  • sušený česnek
  • sůl
  • pepř
  • ⅓ natural tofu
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1-2 lžíce tamari
  • olej
  • rýžové nudle
  • jarní cibulka

Martina známe díky jeho komentářům a fotkám v kurzu Vánoce jinak. Už vloni byly jeho pokrmy a nápady k nepřehlédnutí,...

Jak připravit nudle s tofu a avokádem

  1. V misce smícháme na kostky nakrájené tofu, tamari, lahůdkové droždí a sušený česnek. Pořádně promícháme, až je každá kostka obalená a dáme stranou.
  2. V druhé misce rozmačkáme avokádo, přidáme trochu citrónové šťávy, cibuli nakrájenou na malinké kostičky a nakrájená sušená rajčata. Chuť doladíme sušeným česnekem, pepřem a solí.
  3. Na oleji orestujeme kostky tofu. Restujeme pár minut, až jsou kostky navrchu pevné a uvnitř měkké.
  4. Na rýžové těstoviny nandáme avokádovou směs a tofu kostky. Posypeme zelenou cibulkou.

Praktické

  • Přidáme kousek čerstvé, napařené a kvašené zeleniny a máme kompletní talíř.
  • Citrónovou šťávu přidáme k avokádu, aby zůstalo zelené a nezhnědlo.
  • Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu  a hrachovou, pohankovou nebo cizrnovou omáčku tamari místo sójové.

Obměna

  • Místo tamari lze použít shoyu.
  • Rýžové nudle můžeme nahradit špagetami či jinými těstovinami.
  • Do avokádové směsi se dá použít čerstvý prolisovaný česnek místo sušeného.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Jsem milovnice všeho květinového. Ráda se směju, tančím, fotím, tvořím a upcykluji. Snažím se žít netoxicky a v souladu s přírodou. 🌸

7 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Kořeněné dušené tofu Dubu Jorim

Velmi rychlé korejské jídlo z několika ingrediencí, ideální když nemáte moc času na vaření. Skvělá možnost, jak připravit tofu jednoduše a velice chutně.

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Letní nudle s bambusovými výhonky

Rychlý a chutný recept pro horké dny, podávaný za studena. Nudle se zeleninou a bambusovými výhonky, bezlepkové a veganské. 

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...