- Suché:
- 2 šálky hladké celozrnné špalové mouky
- 1/2 šálku kakaa
- 2 ČL prášku do pečiva
- 2 ČL obilné kávy
- 1/4 ČL soli
- Mokré:
- 1/2 šálku oleje nebo rozpuštěného Alsanu
- 1/2 šálku sirupu
- 1/2 šálku obilného mléka (ideál je mandlové, kokosové)
- 1 šálek uvařených azuki
- 1 ČL vanikového extraktu
- Kokos nebo mleré ořechy na posyp
Postup
- Smícháme suché ingredience
- Přidáme postupně vše “mokré”
- Mícháme, dokud je směs vláčná, spíše lehce tekutější. případně přidáme více mléka.
- Nalejeme do formy vymazané olejem a vysypané stejnou směsí, kterou budeme posypávat. Buď mletými ořechy, nebo kokosem.
- pečeme v předehřáté troubě na 160C asi 30min
- Ti
p:
Cake je mnohem vláčnější, pokud půlku azuki namixujete a půlku necháte celou. Je dobré je nechat vařit opravdu hodně do měkka. Lze využít i ty, co zbyly od vaření oběda :-)
Chtutnou variantu získáte, pokud sirup namixujete. např Rýžový a datlový. Pozor, javorový je opravdu hodně sladký!
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Jaké kakao prosím konkrétně používáte? Děkuji.
Recept mi pripomenul “varený” koláč z minulosti,tak som trochu mokrého(sirup,alsan,mlieko)odložila a poliala upečený,ešte horúci koláč + kokos_chuťovo určite lepší ako ten s vajíčkami👌