Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Azuki cake

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
  • Suché:
  • 2 šálky hladké celozrnné špalové mouky
  • 1/2 šálku kakaa
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 ČL obilné kávy
  • 1/4 ČL soli
  • Mokré:
  • 1/2 šálku oleje nebo rozpuštěného Alsanu
  • 1/2 šálku sirupu
  • 1/2 šálku obilného mléka (ideál je mandlové, kokosové)
  • 1 šálek uvařených azuki
  • 1 ČL vanikového extraktu
  • Kokos nebo mleré ořechy na posyp

Trpěla jsem maniodepresivní poruchou, poporodními depresemi, nadváhou, ekzémy, bolestmi zad, návaly vzteku. Měla jsem...

Postup

  1. Smícháme suché ingredience
  2. Přidáme postupně vše “mokré”
  3. Mícháme, dokud je směs vláčná, spíše lehce tekutější. případně přidáme více mléka.
  4. Nalejeme do formy vymazané olejem a vysypané stejnou směsí, kterou budeme posypávat. Buď mletými ořechy, nebo kokosem.
  5. pečeme v předehřáté troubě na 160C asi 30min
  6. Ti

p:
Cake je mnohem vláčnější, pokud půlku azuki namixujete a půlku necháte celou. Je dobré je nechat vařit opravdu hodně do měkka. Lze využít i ty, co zbyly od vaření oběda :-)
Chtutnou variantu získáte, pokud sirup namixujete. např Rýžový a datlový. Pozor, javorový je opravdu hodně sladký!

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Jsem nevyléčitelný optimista. Razím heslo, že i malí lidé dokážou dělat velké věci. A že vše začíná i končí v kuchyni. Že vše souvisí se vším, že na každou bolest existuje lék. Že všechno je správně. Moje oblíbené citáty jsou dva. On Ivana Hlinky - Hlavně se z toho nepos... a Daina Heera - Všechno je volba. Cestujeme a posloucháme jazz, blues a starý fláky z dob, kdy světu vládl beat a poctivé jídlo. Kdy vše bylo doopravdy a bez selfie.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Jaké kakao prosím konkrétně používáte? Děkuji.

Slavomíra
31. 7. 2021

Recept mi pripomenul “varený” koláč z minulosti,tak som trochu mokrého(sirup,alsan,mlieko)odložila a poliala upečený,ešte horúci koláč + kokos_chuťovo určite lepší ako ten s vajíčkami👌

Ukázat další komentáře