Na světlou část:
- 400 ml plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce rýžového sirupu (podle chuti)
- šťáva z půl citrónu
- semínka z vanilkového lusku
- 5 g řasy agar agar
Na tmavou část:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 400 ml plechovka kokosového mléka
- trocha rýžového sirupu (podle chuti)
- pár kostiček kvalitní hořké čokolády
- 5 g řasy agar agar
Ostatní:
- ovoce podle chuti
Jak připravit bábovku bez cukru
- Nejdříve si připravíme světlou část “bábovky”. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
- Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
- Směs vlejeme do promazané formy a dáme do lednice ztuhnout.
- Když je směs tuhá, dáme na ní vrstvu ovoce (např. rybíz, maliny, borůvky) a připravíme si tmavou čokoládovou část “bábovky”.
- Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
- Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
- Směs vlejeme do formy na ovocnou vrstvu a dáme do lednice na pár hodin ztuhnout.
- “Bábovku” vyklepneme z formy. Pokud z formy nechce vypadnout, dejte formu na chvíli do misky s horkou vodou (kraje panna cotty povolí a snadněji z formy vypadne).
Praktické
- Bábovku skladujeme v lednici.
- Můžeme ji polít polevou.
Obměna
- Místo čokolády můžeme použít kakao nebo karob.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Jindro, Vy jedete jak tank. Nestíhám to vyrábět.