Na palačinky:
- 400 ml kokosového mléka
- 200 gramů rýžové mouky
- voda podle potřeby
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička rýžového sladu
- zelená jarní cibulka
- sůl
- olej na vymazání pánve
Omáčka k namáčení:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 2 lžíce jablečného octa
- 400 ml vody
- 5 lžic tamari
- 3 lžíce rýžového sladu
- 2 stroužky česneku
- chilli papričky
- libovolná zelenina k naplnění
Jak připravit vietnamské syčící palačinky
- Postupně promíchejte všechny ingredience na palačinky a přidávejte vodu, dokud nezískáte tekuté těsto. Jemně nasekejte čerstvou jarní cibulku a vmíchejte ji do těsta.
- Nechte několik hodin odpočinout.
- V nepřilnavé pánvi rozehřejte lžičku oleje, naběračkou vlijte trochu těstíčka a rozlijte ho po dně v tenké vrstvě.
- Opékejte zprudka asi 2 minuty. Když vidíte, že palačinka je zespodu křupavá, opečená dohněda, přeložte jí nebo hned naplňte zeleninou.
- Na omáčku smíchejte všechny ingredience s nasekaným česnekem.
Praktické
- Připravte si předem všechnu zeleninu, kterou budete palačinky plnit.
- Chce to cvik, první palačinka se mi nepovedla, ale další už byly docela hezké.
- Při pečení palačinka syčí, odtud její název.
- Palačinky můžete plnit přímo nebo si připravit mísy se zeleninou a palačinkami stranou. Každý si je naplní podle své chuti a poté ponoří do chutné omáčky, která nesmí chybět..
Obměna
- Nepsala jsem do receptu zeleninu k naplnění. Můžete se vyřádit a naplnit palačinky dle vaší libosti.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.
Děti
- Bez omáčky a s menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Já je včera zkoušela, ale chtěla jsem udělat manželovi trochu radost a místo vody jsem dala pivo. Čtvrtinu rýžové mouky jsem nahradila pšeničnou. Při smažení to byla ale katastrofa 🙈🙈🙈 Vůbec to nešlo odlepit. Prostě trhanec 😂😂😂 Říkala jsem si – tak třeba to byla jen ta první palačinka… 🙄 Tak jsem zkusila druhou. To samé. No nakonec jsem musela přidat jedno vejce, aby to vůbec drželo pohromadě. Pak už to šlo. Tak nevím, jestli to bylo tím pivem, nebo pánvičkou. Mám takovou tu s bílým povrchem. Ale klasické s vejcem na ní jdou bezvadně. Fakt je, že už jsem zkoušela podle JJ bez vajec i jiné a trhaly se taky. Možná jsem na tohle zrovna levá – nevím. Prostě bez vajíček palačinku neudělám 😀🙈🙈🙈 Foto nepřikládám, jelikož už to není vegan 😁 Jinak manželovi chutnalo. Zblajznul hned tři a to jsem je plnila jen salátem z listového salátu, daikonu a okurky. Říkal, že to bylo výborné i “s těma kytkama” 😀