Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Barevné ovesné knedlíčky

Uvařeno

Ovesné knedlíky jsou oblíbenou zdravou přílohou k omáčkám, zelí, špenátu a všemu, co vás napadne. Pokud si rádi hrajete, tak můžete zkusit i tuto jejich upravenou barevnou verzi s omáčkou.

Ingredience
Na knedlíky:
  • 1,5 hrnku ovesných vloček
  • horká voda podle potřeby
  • 5 lžic pohankové mouky
  • 1 lžíce sušené a mleté dýně
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce sušené a mleté červené řepy
  • 1 lžička sušeného a mletého řapíkatého celeru
  • trochu čerstvé petrželky
  • sůl
Na kondiment:
  • olivový olej
  • trocha mandlí
  • trocha lískových oříšků
  • trocha slunečnicových semínek
  • 3 stroužky česneku
  • sušené oregáno
  • lístečky šalvěje
  • kapary
  • sůl
  • prášek z řepy, dýně a celeru
  • fenyklové lístečky
  • petrželka
  • citrónová kůra z bio citrónu

Po dvou potratech jsem už nedoufala v úspěch, ale díky změně stravy jsem znovu otěhotněla a narodil se nám krásný zdr...

Jak připravit rychlé barevné knedlíčky z ovesných vloček

  1. Smíchejte pořádně vločky s pohankovou moukou. Pokud máte ovesné vločky velké, můžete jich část rozmixovat v mixéru (cca 2/3), pokud máte ty jemné, nechte je vcelku.
  2. Rozdělte sypkou směs do 3 mističek. Do jedné dejte kurkumu, do druhé prášek z řepy a do třetí prášek z celeru a trochu petrželky nasekané na jemno. Zalijte horkou vodou, promíchejte a nechte propařit několik minut. Pak vytvořte těsta a z těsta uválejte v dlaních kuličky velké asi jako vlašský ořech.
  3. Do pánve dejte nasekané mandle, oříšky, česnek, semínka slunečnice a kapary. Lehce orestujte, přidejte sůl, nasekanou petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru a sušené oregáno.
  4. Ve 3 kastrůlkách uveďte vodu k varu. Do jednoho přidejte trochu kurkumy, do druhého plátky sušené řepy a ve třetí nechte čistou vodu. Vodu ve všech kastrůlkách osolte. Do vroucí vody dejte vařit připravené knedlíčky. Jakmile vyplavou na povrch, sceďte je a dejte do pánve s kondimentem.
  5. Knedlíčky v pánvi smíchejte s omáčkou a nechte tak 2 minuty prohřát, poté dejte na talíř, posypejte barevnými prášky, ozdobte lístečky fenyklu a petrželky.

Praktické

  • Důležité je si pokaždé umýt ruce. Kurkuma i řepa barví. Než začnete pracovat s jiným těstem, ruce musí zůstat čisté.
  • Doba vaření knedlíčků bude záležet na jejich velikosti.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové ovesné vločky.
  • Tento recept vychází z receptu na rychlé ovesné knedlíky, který najdete zde.

Obměna

  • Můžete je připravit i s jakoukoliv jinou omáčkou.
  • Pokud nemáte fenyklové lístečky, klidně ozdobte jinou zeleninou.

Děti

  • Knedlíčky bez kondimentu jsou vhodné pro děti od 1 roku, ale ubereme sůl.

 

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

9 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

28
16

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Cappelletti s tuřínem a omáčkou citronette

Domácí plněné těstoviny jsou o svátcích snad v každé italské domácnosti a nesmí chybět ani u mě. Kondiment je jednoduchý a rychlý a skvěle kontrastuje s os...

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

Okara kuličky

Měkkoučké a vláčné kuličky, na jejichž přípravu krásně využijeme drť zbylou z výroby z domácího oříškového mléka. Musím říct, že tohle jsou zatím ty nejlep...

Fusilli s květákem a fenyklem

Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem,...

Karbanátky z fazolí a mrkve

Máte rádi karbanátky a chcete zkusit trochu netradiční úpravu? Zkuste tyto lahodné karbanátky zapečené v omáčce Teiyaki a určitě si pochutnáte.