Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Barevné rizoto

Uvařeno
bez lepku

Recept pro milovníky jednoduchých a přitom chutných receptů. Moc jsme si na této kombinaci chutí pochutnali a doufám, že nezklame a ni vás.

Ingredience
  • rýže basmati
  • čočka beluga
  • olej
  • pórek
  • žampiony portobello
  • fialové zelí
  • mrkev
  • česnek
  • černý kmín (černucha)
  • černé hořčičné semínko
  • kajenský pepř
  • sůl
  • umeocet
  • petrželka

Těžká životní situace mě donutila brát psychofarmaka. Bez nich to nešlo, ale s nimi taky ne. Přes dva roky jsem nespa...

Jak připravit rizoto “všehochuť

  1. Uvařte čočku a nechte stranou.
  2. Uvařte rýži basmati.
  3. Na pánev dejte olej, černuchu, hořčičné semínko, na proužky nakrájenou mrkev, zelí, pórek a houby. Orestujte.
  4. Podlijte trochou vody, osolte, přidejte pepř, umeocet a duste.
  5. Když je zelenina hotová, vmíchejte do ní čočku a rýži. Přidejte nasekanou petrželku a servírujte.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Můžete servírovat i lépe a slavnostně, třeba tvořit kopečky nebo použít různé formičky.

Obměna

  • Místo portobella můžete použít jakékoliv čerstvé houby.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme pepř a ubereme sůl.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

11 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Rýže s kapustou a černou čočkou

Rychlé a chutné jídlo posilující ledviny. Do tohoto receptu můžete zužitkovat vnější, tmavší listy kapusty. Dušením krásně změknou a namísto toho, aby šly ...

Zimní závitky

Vyzkoušejte tyto zimní závitky s vynikající náplní a pikantní omáčkou. Doufám, že si pochutnáte jako my.

Zelí s vůní jara

Jaro je tu a s ním i čerstvé jarní bylinky a pečené červené zelí s nimi chutná výtečně. Vyzkoušejte tento jednoduchý jarní recept a dejte vědět, jak jste s...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Patizonová pánev

Patizon je skvělá zelenina, kterou lze připravit na všechny možné způsoby. Vyzkoušejte třeba tuto voňavou patizonovou pánev, jejiž příprava je velmi jednod...