- rýže basmati
- čočka beluga
- olej
- pórek
- žampiony portobello
- fialové zelí
- mrkev
- česnek
- černý kmín (černucha)
- černé hořčičné semínko
- kajenský pepř
- sůl
- umeocet
- petrželka
Jak připravit rizoto “všehochuť
- Uvařte čočku a nechte stranou.
- Uvařte rýži basmati.
- Na pánev dejte olej, černuchu, hořčičné semínko, na proužky nakrájenou mrkev, zelí, pórek a houby. Orestujte.
- Podlijte trochou vody, osolte, přidejte pepř, umeocet a duste.
- Když je zelenina hotová, vmíchejte do ní čočku a rýži. Přidejte nasekanou petrželku a servírujte.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Můžete servírovat i lépe a slavnostně, třeba tvořit kopečky nebo použít různé formičky.
Obměna
- Místo portobella můžete použít jakékoliv čerstvé houby.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme pepř a ubereme sůl.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář