- 1 střední batát
- 1 lžička sladké mleté papriky
- chilli papričku podle chuti a odrůdy
- šťáva z poloviny citrónu
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl
- petrželová nať
Jak připravit pikantní libanonský batát harra
- Na pečící papír dejte na kostičky nakrájený batát. Pokapejte lehce olejem a pečte na 200°C asi 20 minut.
- Ve skleničce smíchejte olej, papriku, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl.
- Jakmile jsou batáty pečené, vylijte obsah skleničky do pánve, přidejte batát, promíchejte a lehce a krátce orestujte. Stačí opravdu chvilka, jakmile ucítíte vůni česneku. Přidejte petrželku, promíchejte a máte hotovo.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokud batát rozkrájíte na menší kostičky, bude za 20 minut upečený.
- Podáváme teplé nebo mírně vychladlé.
- Toto je základní recept, samozřejmě ho můžete použít ve vašich receptech i s jinými ingrediencemi.
- Nevynechte citrónovou šťávu.
- Množství papričky volte podle odrůdy, co vám nejlépe vyhovuje. Některé pálí strašně, některé jsou podstatně mírnější, jako například jalapeňo.
Obměna
- Pokud vám chutná čerstvý koriandr, nasekejte ho místo petrželky.
- Batát se může i smažit, toto je odlehčená verze, které dávám přednost.
Děti
- Velmi pikantní jídlo, nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnaam ♥️ s tím citronem aaach
Dnes uvařeno, pikantní a výborné.