Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Batátová polévka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pikantní polévka, která vás spolehlivě zahřeje během chladných podzimních dnů.

Ingredience
  • kus červeného zelí
  • 2 batáty
  • 1 červená cibule
  • domácí koření Cajun
  • olej
  • 1 lžička pasty umeboshi
  • pažitka
  • hrst čočky
  • zeleninový vývar nebo voda
  • sůl

Během dvaceti let hledání cesty k lepší postavě a zdraví jsem vyzkoušela všechno možné i nemožné a nic nefungovalo. S...

Jak připravit pikantní polévku s batáty a čočkou

  1. Do kastrolu dejte olej, rozpalte ho a přidejte na kusy nakrájené batáty, cibulku a zelí. Několik minut šetrně orestujte.
  2. Posypte orestovanou zeleninu cajunskou směsí, znovu kratičce orestuje, zalijte ohřátým vývarem nebo vodou, přidejte čočku a vařte do změknutí zeleniny.
  3. Nyní přidejte do polévky pastu umeboshi, promíchejte ochutnejte a dosolte.
  4. Poté ponorným mixerem polévku lehce rozmixujte. Opravdu jen malinko, aby to nebyla kaše.
  5. Servírujte posypané pažitkou.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Čím menší kostičky zeleniny, tím rychlejší příprava, prakticky bude záležet na čočce kterou použijete.

Obměna

  • Místo umeboshi pasty můžete použít umeocet.
  • Můžete použít jakoukoliv čočku nebo jinou luštěninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

37 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Polévka vypadá luxusně! Dumám co způsobí tu krásnou oranžovou barvu, když v polévce nejsou žádná rajčata? Batáty? Čočka? Jo – a krásný houbičkový ubrus na pozadí 🙂

Mila Beata
27. 3. 2024

Mnam ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Veganská libyjská Shorba

Tentokrát jsem se nechala inspirovat libyjskou shorbou, moje verze je ovšem oproti originálním receptu veganská. Příprava je velice jednoduchá a nezabere v...

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

Jemný dýňový krém s pikantními žampiony

Tento jemný krém krásně kontrastuje s pikantními houbami a hráškem. Tato hustá a sytá polévka vás krásně zahřeje během chladných dní.

One pot polévka

Tato pikantnější a kořeněná polévka vás hezky zahřeje, je proto vhodná pro toto období. Je poměrně rychlá a jednoduchá. Nezapomeňte na žádné koření, abyste...
102
44

Cajunská polévka

Sytá polévka z dýně a fazolí s cajunským kořením, které jí dodává lahodnou a nezaměnitelnou chuť.