- 500 g batátu
- 3 polévkové lžíce oleje
- sůl
- koření podle chuti: tymián, česnek, rozmarýn, červená paprika…
- Předehřejeme troubu na 170°C.
- Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky.
- V míse smícháme hranolky s trochou soli, olejem a libovolným kořením, pokud ho máte rádi.
- Na plech dáme pečící papír a rovnoměrně rozprostřeme hranolky.
- Pečeme v troubě asi 30 minut do změknutí. Občas promícháme, aby se opekly ze všech stran.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Kombinujeme
- Pečené batáty se hodí jako chutná příloha k jakémukoliv pokrmu.
- Pokud chcete mít kompletní talíř, nezapomeňte ho doplnit ještě o obilovinu, luštěninu a kvašenou zeleninu.
Obměna
- Skvělé jsou hranolky i z celeru.
Děti
- Batátové hranolky jsou vhodné od 2 let věku, kdy šetříme se solí i olejem. Podáváme jich najednou pouze malé množství.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnáááááám ❤️ měli jsme fialové batáty a ááááááh ❤️ děkujeme JJ
Batátové hranolky miluju! Dneska byly s nákypem z černých fazolí a kešu majonézou – vynikající :)