Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Batátové hranolky

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies

Milujete hranolky a chcete jíst zdravě? Zkuste je jednou jinak, ze sladkých brambor.

Ingredience
pro 4 porce
  • 500 g batátu
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • sůl
  • koření podle chuti: tymián, česnek, rozmarýn, červená paprika...

Kdo prošel Jarní očistou, určitě nemůže zapomenout na Veroniku (Verunura). Zpočátku byla hodně

Postup
  1. Předehřejeme troubu na 170°C.
  2. Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky.
  3. V míse smícháme hranolky s trochou soli, olejem a libovolným kořením, pokud ho máte rádi.
  4. Na plech dáme pečící papír a rovnoměrně rozprostřeme hranolky.
  5. Pečeme v troubě asi 30 minut do změknutí. Občas promícháme, aby se opekly ze všech stran.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Kombinujeme

  • Pečené batáty se hodí jako chutná příloha k jakémukoliv pokrmu.
  • Pokud chcete mít kompletní talíř, nezapomeňte ho doplnit ještě o obilovinu, luštěninu a kvašenou zeleninu.

Obměna

  • Skvělé jsou hranolky i z celeru.

Děti

  • Batátové hranolky jsou vhodné od 2 let věku, kdy šetříme se solí i olejem. Podáváme jich najednou pouze malé množství.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

40 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
13. 11. 2024

Mnáááááám ❤️ měli jsme fialové batáty a ááááááh ❤️ děkujeme JJ

Kateřina
3. 2. 2023

Batátové hranolky miluju! Dneska byly s nákypem z černých fazolí a kešu majonézou – vynikající :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cuketový “tatarák”

Cuketové zelí a cuketové bramboráky jsou už nuda. Ale co takový cuketový tatarský biftek?! Je téměř k nerozeznání od klasického, je bez masa i vajíček a je...

Rychlý salát ze dvou ingrediencí se šťavelem

Potřebujete rychle udělat salát a nemáte čas vyrábět zálivku? Tak si udělejte tento rychlý a skvělý salátek ze dvou ingrediencí doplněný o šťavel, který je...

Dušená jarní zelenina s klíčky

Dušená zelenina nemusí mít nic společného s vaší vzpomínkou na školní jídelnu. V téhle jarní úpravě se jedná o dokonalou chuťovku. A skvěle při ní zužitkuj...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Pečený celer na voňavém fazolovém krému

Skvělá kombinace pečeného celeru a jemného fazolového krému s vůní kokosu, citrónu a zázvoru. K tomu trochu pikantního oleje, křupavý chlebík, který kontra...