Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Batátové hranolky

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies

Milujete hranolky a chcete jíst zdravě? Zkuste je jednou jinak, ze sladkých brambor.

Ingredience
pro 4 porce
  • 500 g batátu
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • sůl
  • koření podle chuti: tymián, česnek, rozmarýn, červená paprika...

Od dětství jsem měla problémy s nadváhou, které jsem se snažila řešit pohybem. Když mi artróza v kolenou vzala možnos...

Postup
  1. Předehřejeme troubu na 170°C.
  2. Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky.
  3. V míse smícháme hranolky s trochou soli, olejem a libovolným kořením, pokud ho máte rádi.
  4. Na plech dáme pečící papír a rovnoměrně rozprostřeme hranolky.
  5. Pečeme v troubě asi 30 minut do změknutí. Občas promícháme, aby se opekly ze všech stran.

Kombinujeme

Pečené batáty se hodí jako chutná příloha k jakémukoliv pokrmu.

Hurá na Podzimní detox! 🍂
Společně přejdeme z letního lenošení na podzimní vitalitu! 💪 Provedu tě labyrintem zdravého jídelníčku. Vstup se brzy zavře, tak pojď dřív, než se proměníš v dýni! 🎃
Nechci být dýně, jdu do toho!

Pokud chcete mít kompletní talíř, nezapomeňte ho doplnit ještě o obilovinu, luštěninu a kvašenou zeleninu.

Obměna

Skvělé jsou hranolky i z celeru.

Děti

Batátové hranolky jsou vhodné od 2 let věku, kdy šetříme se solí i olejem. Podáváme jich najednou pouze malé množství.

PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫

Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

37 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
3. 2. 2023

Batátové hranolky miluju! Dneska byly s nákypem z černých fazolí a kešu majonézou – vynikající :)

Dnes jsem poprvé zkoušela batáty a nebyli teda křupavé, ale to nevadilo, dala jsem k tomu vaření květák a byla večeře. 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rychlý salát ze dvou ingrediencí se šťavelem

Potřebujete rychle udělat salát a nemáte čas vyrábět zálivku? Tak si udělejte tento rychlý a skvělý salátek ze dvou ingrediencí doplněný o šťavel, který je...

Dušená jarní zelenina s klíčky

Dušená zelenina nemusí mít nic společného s vaší vzpomínkou na školní jídelnu. V téhle jarní úpravě se jedná o dokonalou chuťovku. A skvěle při ní zužitkuj...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Pečený celer na voňavém fazolovém krému

Skvělá kombinace pečeného celeru a jemného fazolového krému s vůní kokosu, citrónu a zázvoru. K tomu trochu pikantního oleje, křupavý chlebík, který kontra...

Pečená zelenina s popencem a kopřivou

I když je jaro studené, stejně si ho dáme na talíř. V téhle podobě vás rozhodně zahřeje.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.