- tofu natural
- fialový batát
- pórek
- česnek
- mletá sladká paprika
- gochugaru (chilli na kimchi)
- kmín
- mletý koriandr
- kurkuma
- lahůdkové droždí
- petrželka
- olej
- sůl
- citrónová šťáva
Jak připravit míchanici z batátů a tofu
- Batát dejte péct do trouby.
- Mezitím dejte do kastrolu olej, pórek, česnek, papriku, koriandr a kmín. Osmahněte a zalijte trochou vody.
- Nyní prsty rozdrobte do kastrůlku tofu, přidejte kurkumu, osolte a dejte na několik minut dusit. Nevyvařte všechnu šťávu.
- Upečený batát osolte a vidličkou trochu rozmačkejte. Nechte stranou.
- Když je tofu hotové, přidejte batát, lahůdkové droždí, citrónovou šťávu, promíchejte a prohřejte asi 1 minutu.
- Na talíři posypte petrželkou.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Konzistenci si vylaďte podle vaší chuti.
- Vhodné prakticky ke všemu. Do placek, ke chlebu, na obiloviny..
- Nezapomeňte na koření, citronovou šťávu a lahůdkové droždí.
Obměna
- Místo gochugaru můžete použít jinou chilli papričku, lze ho klidně i vynechat.
- Můžete použít jakýkoliv batát.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborný recept, příjemně mě překvapila nezvyklá kombinace chutí, podávala jsem s domácím kváskovým chlebem a posypkou z pražených slunečnicových semínek. Děkuji za recept, bylo to výborné!😁😊
Chybí mi množství kolik čeho. Když člověk vaří prvně a neví ,jak má chutnat a jaká má být konzistence těžkou dávkovat od oka. A pak jsou tu začátečníci ,kteří s vařením začínají. Mohu za všechny co mají stejný problém poprosit o uvádění množství. Děkuji Romana