Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Batátové tofíčko

Uvařeno

Pro milovníky tofu a smaženice, pro milovníky kontrastů na talíři. Pokud vyzkoušíte, dejte vědět jestli chutnalo.

Ingredience
  • tofu natural
  • fialový batát
  • pórek
  • česnek
  • mletá sladká paprika
  • gochugaru (chilli na kimchi)
  • kmín
  • mletý koriandr
  • kurkuma
  • lahůdkové droždí
  • petrželka
  • olej
  • sůl
  • citrónová šťáva

K Jíme Jinak mě přivedla snaha udělat něco se svým zdravím. I když mojí motivací nebylo hubnutí,

Jak připravit míchanici z batátů a tofu

  1. Batát dejte péct do trouby.
  2. Mezitím dejte do kastrolu olej, pórek, česnek, papriku, koriandr a kmín. Osmahněte a zalijte trochou vody.
  3. Nyní prsty rozdrobte do kastrůlku tofu, přidejte kurkumu, osolte a dejte na několik minut dusit. Nevyvařte všechnu šťávu.
  4. Upečený batát osolte a vidličkou trochu rozmačkejte. Nechte stranou.
  5. Když je tofu hotové, přidejte batát, lahůdkové droždí, citrónovou šťávu, promíchejte a prohřejte asi 1 minutu.
  6. Na talíři posypte petrželkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Konzistenci si vylaďte podle vaší chuti.
  • Vhodné prakticky ke všemu. Do placek, ke chlebu, na obiloviny..
  • Nezapomeňte na koření, citronovou šťávu a lahůdkové droždí.

Obměna

  • Místo gochugaru můžete použít jinou chilli papričku, lze ho klidně i vynechat.
  • Můžete použít jakýkoliv batát.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborný recept, příjemně mě překvapila nezvyklá kombinace chutí, podávala jsem s domácím kváskovým chlebem a posypkou z pražených slunečnicových semínek. Děkuji za recept, bylo to výborné!😁😊

Chybí mi množství kolik čeho. Když člověk vaří prvně a neví ,jak má chutnat a jaká má být konzistence těžkou dávkovat od oka. A pak jsou tu začátečníci ,kteří s vařením začínají. Mohu za všechny co mají stejný problém poprosit o uvádění množství. Děkuji Romana

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Lahanorizo

S tímto receptem se podíváme do řecké kuchyně. I v originálu je recept veganský a je tak jednoduchý a rychlý, že mu nejde odolat. Doufám, že i vám zachutná...

Kapustičky s jogurtovým dipem

Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.

Tofu v růžové omáčce

Na pohled zajímavé, barevné a zároveň velmi chutné jídlo, se kterým si určitě vyhrajete. Recept je inspirovaný italským šéfkuchařem Antoninem Cannavacciuol...

Fazolová smaženice

Proč je tento recept pojmenován smaženice pochopíte hned, jak jídlo ochutnáte. Je to bašta, kterou budete mít připravenou během chvilky a navíc si na ní bá...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Semínkové bezlepkové karbanátky

Karbanátky bez masa, vajec, pečené v troubě a obalené ve směsi semínek. Zdravá pochoutka, kterou si můžete dopřát k zelenině, omáčkám, do sendvičů, jednodu...