- 4 velká květenství černého bezu
- 0,5 litru vody
- 1 hrnek ječného sladu (bezlepkáři použijí bezlepkový sirup)
- 1/2 citrónu
Postup
- Ve vodě svaříme slad. Stačí přivést k varu a rozpustit slad.
- Vodu se sladem necháme vychladnout na cca 40°C.
- Květy opatrně opláchneme studenou vodou, aby nám neopadaly.
- Květy zalijeme vodou se sladem a necháme do druhého dne louhovat. Vhodná je chladná místnost.
- Druhý den výluh přecedíme, vymačkáme šťávu z citrónů a společně mírně zahřejeme, aby se šťáva, slad a citrónová šťáva spojili. Nevaříme, zničili bychom jemné esence z květů!
- Po zahřátí nalijeme do formiček.
- Necháme veganskou zmrzlinu zmrazit a podáváme podle potřeby.
- Pro RAW verzi použijeme agáve sirup, který se nemusí svařit.
- Pokud se budete pouštět do výroby bezinkové šťávy, rovnou ji část nalijte do formiček – uděláte dvě dobroty jednou ranou.
Děti
Pro nikoho není vhodné konzumovat ledové pokrmy, tím spíš ne pro malinké děti. S podáváním ledové zmrzliny počkáme až do doby, kdy už nechtějí děti jíst variantu s agarem. I tak dětem dáváme zmrzlinu trochu odstátou a učíme je ohřívat sousto v ústech.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dělala jsem ji vloni,je úžasná.Letos jsme měli kašičky obaleny mšicemi😔
Je možné dělat i bez sladu? Když chci spíše kyselejší zmrzlinu?