Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Bezlepkova buchta

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Přeučit dítě zvyklé na mléčné výrobky a pečivo není snadné. Stáňa si to vyzkoušelo u starší dcery, která byla...

Původní recept na tuhle buchtu je od p. Těrešové, ale upravila jsem ho na bezlepkový a dětský.

Ingredience a pomůcky

Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
  • 1 hrnek jáhlové hladké mouky
  • 1 hrnek kukuřičné hladké mouky
  • 1 hrnek rýžové celozrnné mouky
  • 1 hrnek nasekaných nebo namletých ořechů
  • 1 hrnek sladěnky (stačí i méně nebo sirup pro úplně bezlepkáře)
  • 2 šálky nastrouhaných oloupaných jablek (stačí nahrubo)
  • lžička skořice
  • 1 sáček prášku do pečiva bez fosfátu
  • špetka soli

Postup
Smícháme suché ingredience, obalíme v nich nastrouhané jablko, přidáme slad/sirup a pak dolejeme vodou nebo obilným mlékem do konsistence hustší krupicové kaše.
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme jakoukoliv polohrubou moukou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.

Praktické rady
Tuto buchtu má moje dcera moc rada k svačině, zůstane měkká 2/3 dny a moc nedrolí, tak ji dělám často. Vyborná je i s karobovou náplní nebo polevou a posypaná oříšky.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Můžu se zeptat, jaký je rozdíl mezi hrnkem a šálkem? Děkuji

Zkoušel někdo mrkev, dýni nebo cuketu místo jablek?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

33
112

Bezlepkové pohankové lívance

Tak dobré a přitom bez mouky! Tyhle zdravé lívance jsou bez lepku, z pohanky a rýže s mrkví a ořechy. Jednoduchý recept, který potěší nejen vegany a bezlep...

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Ten se tedy povedl! Mám pro vás velmi chutný tip jak zužitkovat přebytky sušeného ovoce, které se ve zdravě se stravujících rodinách během svátků snadno se...

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Reveňová bublanina

Rebarborový jahleník je příjemný osvěžující dezert, který hravě nahradí běžný moučník. Neobsahuje mouku, vejce ani cukr. Je přirozeně bezlepkový a velmi ch...

Jahodový želé dezert (bez lepku)

Jahodová varianta na náš oblíbený bezlepkový dezert je velmi osvěžující. Když se podává vychlazený, hravě uspokojí chuť na zmrzlinu. Naše varianta je opět ...

Domácí jahodová zmrzlina bez cukru

Pokud máte přebytky jahod a vaše děti touží po zmrzlině, kterou jim nechcete kupovat, máte možnost vyrobit si snadno, levně a zdravě domácí verzi. Toto je ...