- 1 žlutá cuketa
- 1 zelená cuketa
- trošku koření ras el hanout
- čerstvý estragon
- čerstvá pažitka
- citrónová šťáva
- olej
- sůl
- pepř
- 200 g bezlepkového kuskusu – rýžový nebo kukuřičný
Jak připravit bezlepkový kuskus s cuketou
- Připravte kuskus, jak je uvedeno na obalu – 200 g kuskusu zalijte hodně teplou, ale ne vařící vodou. Nechte odpočívat 5 minut. Poté kuskus osolte a načechrejte vidličkou. Dejte zatím stranou.
- V pánci rozehřejte olej a přidejte nasekané česnekové listy. Přidejte cukety nakrájené na malé kousky a ochuťte trochou soli, kořením ras el hanout a lehce orestujte. Cuketa by měla být křupavá, ne rozvařená. Pokud chcete, opepřete.
- Až budou cukety připraveny, zamíchejte je do kuskusu, přidejte pažitku a estragon. Nakonec zakápněte citrónovou šťávou.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Rychlé jídlo, které bude během 15 minut na stole. Poslouží jako příloha, předkrm i jako svačinka..
Obměna
- Můžete použít jakýkoliv kuskus.
- Já použila koření Ras el Hanout. Pokud ho nemáte, zvolte jakékoliv koření, co vám chutná.
Děti
- Bez koření a soli vhodné pro děti od 2 let.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Dneska uvařeno k obědu, jen malá změna, použila jsem jáhly a quinou. Výborná kombinace chutí!! Měli jsme s freestyle čočkou na kyselo s dušenými ředkvičkami. Bohužel jsem nestačila vyfotit.😋 Tato příloha mi přijde velmi variabilní, ukládám si ji do oblíbených. Ras el Hanout jsem poznala teprve před pár lety a moc ráda ho měním za kari, má takovou orientální chuť. Opět děkuji za recept, Věrko!! 🤗