- 150 g pohankové mouky
- 150 g jáhlové mouky
- 2 lžičky jedlé sody + 2 lžičky bio jablečného octa + 2 lžíce vody (tato směs místo 2 vajec)
- 200 ml vlažného rostlinného mléka (použila jsem doma vyrobené mandlové)
- 120 g rozpuštěného bio kokosového oleje
- 3 lžíce sladu (použila jsem Dobroslad)
- 1,5 lžičky vanilkového extraktu
- 25 g bezlepkové ho kvásku
- 1 lžička nastrouhané bio citronové kůry
- hrst rozinek
- špetka mořské soli
- mandlové lupínky
Postup
- V míse smícháme trojkombinaci náhrady 2 vajec (viz výše) se třemi lžícemi sladu a vanilkovým extraktem.
- Přidáme rozpuštěný kokosový olej a vlažné “mléko”, citronovou kůru a kvásek.
- Do této směsi postupně vmícháme pohankovou i jáhlovou mouku, rozinky a špetku soli.
- Poté vypracujeme těsto, přikryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme kynout cca 1 hodinu.
- Na plechu vyloženém pečícím papírem vypracujeme bochánek a vmačkáme mandlové lupínky.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40-45 minut.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Prosím, nemáte jeho fotku, jak vypadá rozkrojeny? Kdysi jsem dělala dceři blp mazanec s vejci a droždím, a to se hrozně sypalo a nedrželo při sobě-byla to spíš drobenka. Tenhle drží jako lepkovy? Diky j.
Dobrý den, opravdu se tam dává jen 25 g kvasku a nechá se kynout jen 1 hodinu? Přijde mi to na mazec málo?