- 150 g jáhel
- 1 hrst loupaných adzuki fazolí (nebo vařených celých)
- 1 hrst nakrájené dýně
- 2 lžíce hrášku
- 70 g mandlí
- česnek
- muškátový oříšek
- sůl
- olej
- 500 ml vody
- 1 lžíci lupinové mouky
- sušený tymián
Jak připravit bezlepkové jáhlové burgery se zeleninou pečené v troubě
- Do hrnce dejte jáhly propláchnuté v sítku studenou vodou, hrášek, adzuki, nakrájenou dýni a vodu. Zakryjte víkem a vařte 20 minut, poté přidejte lupinovou mouku. Promíchejte a dovařte, dokud se voda nevstřebá, což trvá asi dalších 10 minut.
- Vařené jáhly se zeleninou dejte do misky, osolte, přidejte jemně nasekané mandle, muškátový oříšek, dle chuti prolisovaný česnek, promíchejte a nechte vychladnout.
- Ze směsi odebírejte kousky po cca 60 g a tvořte burgery. Burgery rozložte na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem.
- Pečte při 220°C asi 30 minut.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Směs můžete připravit předem, nechat v lednici a zpracovat později.
- Na tvoření burgerů z veganského masa můžete použít formičky, aby měly stejný tvar nebo je tvořit rukama.
- Pokud použijete celé fazole adzuki, uvařte je předem a přidejte je do směsi v chvíli, kdy se dovaří ostatní ingredience (na konci bodu 1.).
- Tyto burgery se skvěle hodí jako svačina, můžete si je vzít s sebou do krabičky na cesty nebo do práce
Obměna
- Lupinovou mouku můžete vynechat nebo nahradit jinou bezlepkovou mouku.
- Do těchto burgerů je vhodná prakticky každá sezónní zelenina, můžete je tak mít pokaždé trochu jiné.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Dnes jsem zkoušela, chutnalo, díky 😁
V plné práci ať je oběd včas 🙂