Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Bílé fazole po italsku

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

Ingredience
  • 200 g fazolí cannellini v suchém stavu
  • olej
  • česnek
  • cuketa
  • paprika
  • cherry rajčátka
  • pistácie
  • konopné semínko
  • bazalka
  • saturejka
  • majoránka
  • 100 g černé celozrnné rýže
  • kapary
  • sůl
  • čili paprička
  • čerstvá petrželka

Jak připravit bílé fazole s letní zeleninou

  1. Uvařte přes noc namočené fazole v tlakovém hrnci po dobu 15 minut. Dejte stranou.
  2. Uvařte rýži a dejte ji zatím stranou.
  3. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nasekaný česnek, kapary, čerstvou čili papričku, saturejku, majoránku a na malinké kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Zprudka orestujte několik minut. Přidejte rajčátka, pokud jsou malinké nemusíte je ani rozkrojit na polovinu.
  4. Do pánve s připravenou zeleninou vmíchejte rýži a fazole, prohřejte a naservírujte. Povrch posypte konopným semínkem, petrželkou a bazalkou.

🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • V horkých letních dne můžete podávat pokrm i vlažný.

Obměna

  • Podle sezóny můžete obměnit zeleninu.
  • Můžete použít jakoukoliv jinou luštěninu i obilovinu.
  • Můžete použít i velká rajčata, která nejdříve oloupete a zbavíte pecek. Dužinu pak nasekáte na malé kousky.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

 

 

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

ahojte, mám konopné semienko, ale neviem ako ho použiť k tomuto receotu. poradíte mi prosím? zomleté? uvarené? Ďakujem.

Hajickova.Lenka
18. 8. 2024

To zase byla rychlá dobrota. Dala jsem na rýžové nudle a použila mandle. Díky Vieruško

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....