Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Bleskové krémové těstoviny

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Rychlý a luxusní oběd nebo večeře, přesně takové tyto těstoviny jsou. Zeleninu a její množství zvolíme dle zásob a chuti a podtrhneme jednoduchou krémovou omáčkou.

Ingredience
2 porce
  • žlutá cuketa
  • brokolice
  • žampiony
  • pórek
  • česnek
  • černé olivy
  • sušená rajčata
  • hrst nakrájené bazalky
  • sůl
  • bio směs koření na těstoviny (paprika, koriandr, petržel, hořčice, oregano, kurkuma) nebo jiné oblíbené koření
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce tahini
  • 170 ml vody
  • cca 200 g neuvařených těstovin
  • olej
  • mini bazalkové mozzarellky

Danielu trápily běžné potíže, které se přičítají věku – artróza, únava, nemocná štítná žláza, játra a žlučník, ...

Jak připravit těstoviny se zeleninou a mozarellou

  1. Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  2. Mezitím si nakrájíme zeleninu a žampion na kostičky, orestujeme je na pánvi na oleji a nakonec dáme česnek. Přidáme lžíci protlaku, zalijeme vodou, přidáme dvě lžíce tahini a už jen krátce povaříme. Dochutíme solí a kořením. Na závěr přihodíme bazalku, olivy a sušená rajčata a vmícháme těstoviny.
  3. Promícháme, aby se těstoviny spojily s omáčkou a podáváme ozdobené bazalkou a mozzarellkami.
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Suroviny do základu zvolte podle chuti a zásob.

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let, vynecháme však koření a upravíme množství soli na minimum.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Napadá vás, čím nahradit rajčata? Umím si představit, že právě ona dodá jídlu “šmrnc” :-)

Bylo to vynikající, děkujeme

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Veganský Mac and Cheese

Příznivci originálních receptů a tradic se asi chytnou za hlavu! Co má tohle společného s klasickým Mac and Cheese? Ochutnejte a posuďte sami.

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem, bude ...

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto j...

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.

Zapečené těstoviny

Recept na klasiku trošku jinak. Je to skvělé, rychlé a variabilní jídlo, kde není třeba vejce, aby nám těstoviny držely pohromadě.

Špaldové špagety s kukuřicí

Jednoduchý, svěží, vymazlený recept z mála ingrediencí, který budete mít hotový během chvilky. Vzduchová fritéza upekla kukuřici k dokonalosti a jogurt v ř...