Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Borůvkové hala bala řezy (bez lepku)

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Máte přebytky borůvek? Vyrobte z nich jednoduchý a rychlý dezert, na kterém si jistě pochutnáte. Je bez lepku i cukru a ovoce můžete případně obměnit dle sezóny.

Ingredience
pekáček 14 x 14 cm
Na korpus:
  • 1/2 hrnku ovesných bezlepkových vloček
  • 1/2 hrnku pekanových ořechů
  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek
  • 1/2 hrnku datlové pasty
  • 4 lžíce horké vody
  • 40 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje
Na krém:
  • 1/2 hrnku kešu ořechů (předem namočených)
  • 1 hrnek borůvek
  • 120 ml rýžového mléka
  • 2 rovné lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/4 lžičky agaru
  • rýžový sirup dle chuti

Jak připravit rychlý dezert z borůvek

  1. Nejdříve připravíme korpus – orestujeme vločky, pekanové ořechy a slunečnicová semínka.
  2. Rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem a datlovou pastu rozkvedláme s horkou vodou.
  3. Nyní vše rozmixujeme v blendru a vzniklou hmotu natlačíme do pekáčku vystlaného potravinovou fólií a dáme zatím do lednice.
  4. Nyní připravíme krém. Všechny ingredience na krém dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  5. Krém přelijeme do rendlíku a přivedeme k varu. Krátce povaříme a hustý krém ihned navrstvíme na korpus a posypeme pekanovými oříšky či čerstvými borůvkami.
  6. Ještě asi hodinu chladíme a poté rozkrájíme na kostky a podáváme.

Praktické

  • Pokud vám nevadí lepek, můžete použít klasické ovesné vločky.

Obměna

  • Ovoce můžete obměnit dle sezóny.
  • Místo datlové pasty můžete použít předem namočené a rozmixované datle.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, lépe od 2 let. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

28 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Naděžda
2. 3. 2024

Děkuji moc za receptík , úžasný ❤️

Klárko, opět výborný recept!🤗 trochu jsem obměnila, protože tady u nás v Bretani borůvky nerostou, ale za to moje oblíbené ostružiny už dozrávají!! Do korpusu jsem dala mandle místo pekanů. Měla jsem ho nižší, protože jsem ho dala do kulaté formy, ale to vůbec nevadilo!! Příště bych do krému dala asi malinko víc agaru, aby se při krájení tolik nelepil na nůž a určitě bych udělala krému víc, byl vynikající!🤤 Děkuji!!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nepečený dortík s lahodným krémem a letním ovocem

Pro všechny milovníky ovoce, toto je recept pro vás. Spojení lahodného krému a čerstvých malin je to pravé v horkých letních dnech.

Variace na milionářské řezy (bez lepku)

Variace na známé oblíbené řezy v bezlepkovém podání. Příprava není nijak složitá a zaručeně si pochutnáte.

Ovesné košíčky bez lepku

Oblíbené vločky tentokrát v podobě košíčků. Čím je naplníte je už jen a jen na vás. Tento rychlý zdravý dezert je bez cukru, lepku a živočišných produktů.

Tak trochu jiný bezlepkový dortík

Ač tento dortík může vypadat na pohled složitě, věřte, že příprava je jednoduchá. Tento bezlepkový dezert můžete ozdobit dle fantazie.

Bezlepkové mini cheesecaky

Kdy jindy si dopřát ovocný dezert, než právě v létě. Tyto cheesecaky jsou sice pečené, ale po vychlazení úžasně osvěžující.

Nepečené cizrnové řezy (bez lepku)

Jednoduchý a chutný dezert, který připravíte během chvilky a zaručeně si pochutnáte. Doporučuji jej nechat odležet přes noc, aby si chutě hezky sedly a vše...