Na korpus:
- 1/2 hrnku ovesných bezlepkových vloček
- 1/2 hrnku pekanových ořechů
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- 1/2 hrnku datlové pasty
- 4 lžíce horké vody
- 40 g kvalitní hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
Na krém:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 1/2 hrnku kešu ořechů (předem namočených)
- 1 hrnek borůvek
- 120 ml rýžového mléka
- 2 rovné lžíce kukuřičného škrobu
- 1/4 lžičky agaru
- rýžový sirup dle chuti
Jak připravit rychlý dezert z borůvek
- Nejdříve připravíme korpus – orestujeme vločky, pekanové ořechy a slunečnicová semínka.
- Rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem a datlovou pastu rozkvedláme s horkou vodou.
- Nyní vše rozmixujeme v blendru a vzniklou hmotu natlačíme do pekáčku vystlaného potravinovou fólií a dáme zatím do lednice.
- Nyní připravíme krém. Všechny ingredience na krém dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
- Krém přelijeme do rendlíku a přivedeme k varu. Krátce povaříme a hustý krém ihned navrstvíme na korpus a posypeme pekanovými oříšky či čerstvými borůvkami.
- Ještě asi hodinu chladíme a poté rozkrájíme na kostky a podáváme.
Praktické
- Pokud vám nevadí lepek, můžete použít klasické ovesné vločky.
Obměna
- Ovoce můžete obměnit dle sezóny.
- Místo datlové pasty můžete použít předem namočené a rozmixované datle.
Děti
- Vhodné pro děti od 1,5 roku, lépe od 2 let. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Děkuji moc za receptík , úžasný ❤️
Klárko, opět výborný recept!🤗 trochu jsem obměnila, protože tady u nás v Bretani borůvky nerostou, ale za to moje oblíbené ostružiny už dozrávají!! Do korpusu jsem dala mandle místo pekanů. Měla jsem ho nižší, protože jsem ho dala do kulaté formy, ale to vůbec nevadilo!! Příště bych do krému dala asi malinko víc agaru, aby se při krájení tolik nelepil na nůž a určitě bych udělala krému víc, byl vynikající!🤤 Děkuji!!