- 150 g jáhel (půl hrnku)
- 300 g topinambur
- 1 cibule
- 4 lžíce oleje
- 0,5 l (necelé 2 hrnky) vody
- olej
- sůl
Jak připravit jáhlovou kaši s topinamburou
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, topinambury omyjeme kartáčkem a pokrájíme na větší kousky, jáhly propláchneme studenou vodou.
- Na dno hrnce dáme trochu více oleje a osmahneme na něm cibuli s větší špetkou soli dozlatova.
- Přidáme topinambury a jáhly a společně krátce orestujeme.
- Zalijeme vodou a vaříme na mírném plameni do vstřebání vody cca 15 minut.
- Vypneme a rozmixujeme ponorným mixérem do hrubší nebo hladší kaše podle chuti. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu vody, aby se lépe mixovalo a kaše byla hladší.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Kaši můžete rozmixovat nebo jen rozšťouchat šťouchadlem na brambory.
- Vodu dejte podle potřeby – čím více vody, tím řidší kaše. My raději hustější, proto dáváme vody méně.
Obměna
- Část vody můžete nahradit rostlinným mlékem nebo kokosovým mlékem.
- Cibuli nemusíte dávat do základu, ale můžete ji osmažit zvlášť a dát navrch.
Děti
- Kaše je vhodná pro děti od 1,5 roku, ale ubereme na množství sůl a olej.
- Menším dětem připravíme bez soli a bez tuku jen ve vodě, pak je kaše vhodná pro první příkrmy od 6 měsíců.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tak kaše je opravdu luxusní . Díky za recept ❤️ . Řepové karbanátky , žampiony a červené fazole na paprice.
Tak táto kaša je pre mňa najviac podobná zemiakovej. Veľké Dakujem mňaaam. Pridala som trochu mandľového mlieka