Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Bezlepkové “bramborové” knedlíky: zdravý recept

Uvařeno

Ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh, jaká byla moje cesta ke zdravému stravování, proč jsem se na ni dala a co...

Základní informace

Po zkoušení různých poměrů jednotlivých ingrediencí a způsobů zpracování jsem se dopracovala k tomuto postupu, který mi, co se týče chuti i konzistence, nejvíce připomíná bramborové knedlíky.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Ingredience a pomůcky

  • 1 šálek jáhel
  • 50g celeru
  • 180g batátů
  • kukuřičná mouka polohrubá
  • umeocet

Postup
Dáme uvařit jáhly v poměru 1:3 v předstihu, aby byly zchladlé a dalo se s nimi pracovat. Do osolené horké vody dáme vařit oloupaný celer a batáty vcelku. Uvaříme do poloměkka asi tak 7 minut ať z toho není kaše a mírně zchladlé nastrouháme na jemném struhadle. Pokud máme jáhly z ledničky, zvlhčíme trochou vody ze zeleniny. Ochutíme asi lžičkou umeocta, zaprášíme moukou (mě to vycházelo asi 1 šálek) a vypracujeme tuhou hmotu gumovité konzistence. Z tohoto množství uděláme 2 velké šišky, zabalíme do vlhké utěrky a napařujeme 40 minut. Necháme chvíli zchladnout a krájíme nejlépe nití.

Praktické rady
Můžeme udělat i klasické noky a vařit ve vodě. Nebo uděláme placky a pečeme na sucho na pánvičce nebo v troubě.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Knedlik je veľmi dobrý. Kombinovaná som kukuricnu krupicu a pohankovú múku. Kukuričná z receptu nebola doma. Odporúčam vyskúšať.

nemohla by být mouka pohanková ? :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Knedlík z bezpluchého ovsa vařený v páře

Tenhle knedlík z celého zrna je mnohem sytější než klasika z bílé mouky. Tenhle knedlík je celozrnný, bez vajec, bez droždí, nekynutý, za to velmi sytý. Mí...

Bezlepkový mazanec

Ráďa dělá mazanec přirozeně bezlepkový, bez vajec a bez cukru, jak se na Jíme Jinak recepty sluší a patří.

Ligurská jednoduchá panissa

Ligurská panissa je vynikající přílohou. S receptem si můžete opravdu pohrát a obměňovat do nekonečna.

Zbytkové knedlíky – univerzální recept pro levné a zdravé vaření

Zbylo vám trochu rýže, trochu jáhel, ovesná kaše a není toho dost na pořádné jídlo? Nevyhazujte je a udělejte z nich rychlé knedlíky. Nic nepřijde nazmar! ...

Kukuřičná polenta s bršlicí a rýží

Dnešní teplé počasí mě přivedlo při přípravě oběda na kukuřici. Neměla jsem namočenou naši oblíbenou krupici, tak jsem sáhla po instantní polentě a přidala...

Kroupové placky s kopřivou

Rychlé placky s nášupem jarních kopřiv, to je ta pravá jarní fitness strava.