Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Brokolicová pečená placka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle vaší fantazie a chuti.

Ingredience
pekáček 24 x 24 cm
  • asi 180 g fialové brokolice
  • 100 g mandlí
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1/2 sklenice vody na namočení chia
  • 2 lžíce pohankové mouky
  • sůl
  • pepř
  • 10 g oleje

Obrovské problémy s trávením mě omezovaly natolik, že jsem musela začít hledat řešení. Díky návštěvě celostní lékařky...

Jak připravit pečenou placku z brokolice

  1. Namočte chia semínka.
  2. Mandle rozmixujte na jemno.
  3. Do mísy dejte mandlovou mouku, sůl, pepř, lahůdkové droždí, pohankovou mouku a dobře promíchejte.
  4. Nasekejte brokolici.
  5. Do mísy přidejte nasekanou brokolici, namočená chia semínka, olej a vše dobře promíchejte.
  6. Pánev vhodnou pro pečení v troubě nebo pekáček pokryjte pečícím papírem a vytvořte vrstvu těsta asi 0,7 mm vysokou. Pečte v troubě na 190°C po dobu cca 30 minut. Nechte vychladnout a nakrájejte na kousky.

Praktické

  • Někdo tomu říká flat bread, mně to spíš připomíná vláčnou placku.
  • Velikost pekáčku: 24 x 24 cm

Obměna

  • Místo fialové můžete použít klasickou brokolici.
  • Místo chia semínek lze použít také mleté lněné semínko.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

 

🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

120 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Viero, nechci být válečným štváčem, ale má tam být síla placky buď 7mm, nebo 0.7cm.
Jinak je to dobré, chutná.
Martin

Daniela
6. 3. 2025

Když nemohu mandle a oříšky, co použít místo nich?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jáhelné kostky

Vypadá to jako sushi, ale není to sushi. Pokud si v kuchyni rádi hrajete, vyzkoušejte tuto netradiční slanou pochoutku, která se hodí i jako součást stolu ...

Zlaté koule

Tyto koule můžete použít i jako jídlo do ruky, na párty, pohoštění, jsou skvělé jak studené, tak teplé. Jsou bez lepku, masa i vajec a jejich příprava je r...

Obložené placičky

Jednoduché a rychlé placičky, které přijdou vhod, když je chuť na nějaký slaný snack.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Placičky s čínskou omáčkou

Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...