Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Brokolicová pečená placka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle vaší fantazie a chuti.

Ingredience
pekáček 24 x 24 cm
  • asi 180 g fialové brokolice
  • 100 g mandlí
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1/2 sklenice vody na namočení chia
  • 2 lžíce pohankové mouky
  • sůl
  • pepř
  • 10 g oleje

Anička změnila jídelníček sobě i svému příteli Standovi. V

Jak připravit pečenou placku z brokolice

  1. Namočte chia semínka.
  2. Mandle rozmixujte na jemno.
  3. Do mísy dejte mandlovou mouku, sůl, pepř, lahůdkové droždí, pohankovou mouku a dobře promíchejte.
  4. Nasekejte brokolici.
  5. Do mísy přidejte nasekanou brokolici, namočená chia semínka, olej a vše dobře promíchejte.
  6. Pánev vhodnou pro pečení v troubě nebo pekáček pokryjte pečícím papírem a vytvořte vrstvu těsta asi 0,7 mm vysokou. Pečte v troubě na 190°C po dobu cca 30 minut. Nechte vychladnout a nakrájejte na kousky.

Praktické

  • Někdo tomu říká flat bread, mně to spíš připomíná vláčnou placku.
  • Velikost pekáčku: 24 x 24 cm

Obměna

  • Místo fialové můžete použít klasickou brokolici.
  • Místo chia semínek lze použít také mleté lněné semínko.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

 

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

109 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
25. 8. 2024

Mňam bola to dobrota, použila som drt z výroby mandľového mlieka 😘 k tomu milovaný ružový šalát a batatove hranolky ❤️

adzikar
3. 6. 2024

Tohle se vážně povedlo😊 A tentokrát přesně podle receptu… Díky za něj🌞

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Houbové bezlepkové kuličky

Tyto chutné bezlepkové kuličky můžete použít k těstovinám, k salátu nebo třeba jen tak na zobání.

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi p...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...