Brokolicové karbanátky
1 ks brokolici omyjeme, odkrojíme tvrdší košťál (použijeme do vývaru) a rozdělíme na růžičky, 2-3 mrkve očistíme, nakrájíme, dáme společně vařit do vody a osolíme. Zeleninu vaříme do měkka, poté ji slijeme (vývar použijeme pro další vaření) a necháme okapat.
200 g červené čočky zalijeme vodou a dáme vařit (nenamáčíme). Čočku vaříme doměkka asi 20 minut. Pokud nám po uvaření zbylo v čočce hodně tekutiny, slijeme ji.
Brokolici s mrkví rozmixujeme na kaši, v misce smícháme s čočkou, přidáme 2 lžíce Vajahitu s trochou vody rozmíchaného na kaši a ochutíme 1 lžičkou majoránky a 2 lžičkami Würzlu. Zahustíme jemnými ov. vločkami, dáme do lednice, aby nám směs ztuhla a lépe se s ní pracovalo.
Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které obalíme v kukuřičné strouhance a smažíme na oleji nebo bez obalení klademe na pečící papír. V troubě pečeme asi 30 – 45 min. při 200 st. C.
Podáváme teplé, ale i studené jako chuťovku.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam ♥️
Tak jsem improvizovane vyzkousela.misto cocky tam sel tempeh,navic kurkuma a pulka zeleniny byla syrova cuketa.nemela jsem ona dochucovadla,ale musim rict,ze mi nikdy nic z tempehu tak nechutnalo.Jeste chodim ujidat.diky moc.