Domů > Zdravé recepty > Mléčné alternativy

Budapešťská pomazánka

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Tahle chuť se nezapomíná! Kdo jedl v dětství budapešťskou pomazánku, ten se zaraduje nad její dokonalou variantou bez mléčného tvarohu. Recept je velmi jednoduchý a určitě s ním zabodujete i na oslavách u přátel, když ji nabídnete jako součást pohoštění.

Ingredience
  • 1 veganský tvaroh
  • 1 malá cibule
  • pažitka
  • mletá sladká paprika
  • pepř
  • sůl
  • petrželka

Čtenářka Renáta pochází ze sudetské oblasti Čech, kde jsou kornouty do školy tradicí. Babička dodnes vzpomíná na to, ...

Jak připravit veganskou budapešťskou pomazánku

  1. Do misky dejte domácí tvaroh, který najdete zde.
  2. Nasekejte na jemno cibulku a smíchejte jí v misce s tvarohem pažitkou, petrželkou a mletou paprikou. Osolte a opepřete.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Tvaroh si připravte den předem, protože musí okapávat přes noc v lednici.
  • Připravenou pomazánku můžete skladovat v lednici dva dny.

Obměna

  • Můžete přidat i trochu nakrájené červené papriky.
  • Přidáním jiných ingrediencí může vzniknout úplně nová pomazánka, nechte promluvit svoji fantazii.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Markéta
15. 1. 2023

Zdravím všechny. Chtěla bych se zeptat, jak pripravujete domácí tvaroh. Nenašla jsem recept. Děkuji.😀

Mila Beata
11. 12. 2021

Mnam ♥️ Oh mnam , dobrota ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazolový citrónový krém

Velmi rychlý recept na dip nebo pomazánku, která voní citrusem. Perfektní k zelenině nebo i do placek a na chleba.

Pikantní mungo pomazánka

Jednoduchá a lahodná pikantní pomazánka, která vás překvapí svojí “rybičkovou” chutí.

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Lahodná paštika

Vynikající ořechová paštika, kterou budete mít připravenou během chviličky. Skvělá ke krekrům, na chleba nebo placky. Určitě najde své využití také na svát...

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

Pomazánka z černé ředkve

Tato jednoduchá a rychlá pomazánka přijde vhod na chleby, do placek a třeba i jako kondiment na těstoviny.