- 1 šálek bulguru
- 1/2 šálku loupaných adzuki
- několik růžic květáku
- olej
- citrónová šťáva
- konopná semínka
- dýňová semínka
- čerstvý česnek
- čerstvý pórek
- chilli paprička
- petrželka
- citrónová šťáva
- sůl
Jak připravit bulgur s květákovou rýží
- Bulgur dobře propláchněte studenou vodou v sítku a poté ho jemně opečte na pánvi.
- Když je bulgur opečený, přidejte adzuki, podlijte 3 hrnky vody, přikryjte a vařte 25 minut, dokud se bulgur neuvaří a voda se zcela nevsákne.
- Květák vložte do sekáčku a rozsekejte na velikost rýže.
- V pánvi rozehřejte olej, přidejte papričku, nasekaný česnek a pórek a lehce orestujte. Přidejte květák, osolte, promíchejte a pár minut povařte.
- Poté květák přidejte do pánve s bulgurem, dobře promíchejte, podle potřeby dochuťte a ještě pár minut povařte.
- Uvařené posypte petrželkou, přidejte konopná a dýňová semínka. Dochuťte citrónovou šťávou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Rychlé jídlo připravené během 30 minut,
- Loupané adzuki se vaří podstatně kratší dobu než neloupané a bez tlakového hrnce.
- Vitamín C, obsažený v použité citrónové šťávě, pomáhá při vstřebávání železa.
- Pro bezlepkovou verzi použijte bulgur bez lepku (např. kukuřičný nebo pohankový).
Obměna
- Pokud chcete bulgur sypký a kyprý, uvařte adzuki zvlášť a přidejte je až úplně nakonec.
Děti
- Bez chilli papričky vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Právě dovařeno a snědeno 🙂 Bylo to výborné. Přidala jsem ještě mrkvičku a půl kedlubny nasekané na drobno a ke konci vaření polníček. Děkujeme 🙂
Bulgur nebyl, tak jsem udělala rýži a bylo to moc dobré.