Recept mi vychází tak pro 2 větší až 3 běžné jedlíky.
- 1-2 lžíce oleje na smažení a pečení
- 1x větší cibule na kostičky
- 1/2 menší hlávky bílého nebo červeného zelí nakrájená na fleky cca 2×2 cm, jak se povede
- 1/2 hrnku bulguru
- 1/2 placky uzeného tempehu nakrájená na drobno
- 1 menší jablko – celé i se šlupkou a jadřincem nastrouhané na hrubo
- 2 hrnky horké vody nebo zeleninového vývaru
- sůl, trochu pepře, ať se vzepře, 1 lžička kmínu, 1/4 lžičky drceného nového koření
- 2 stroužky česneku – prolisované
Postup
Do kastrolu olej, na to pokrájenou cibuli, na to pokrájené zelí, jablko, okořenit, pak přidat bulgur, pokrájený tempeh a nemíchat. Zapnout plotýnku a nechat chvilku smažit, až když už to nelze vydržet, tak přilít vodu a zlehka promíchat. A nechat cca 20 min. dusit až se voda ztratí. Po vypnutí přimíchat prolisovaný česnek a doporučuji nechat přiklopené ještě min 1/2 hodiny dojít.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Namísto tempehu lze přidat seitan. V tom případě bych přidal do směsi cca lžíci sojovky.
Nebál bych se přidat k tomuto objemu cca 200g kysaného zelí či pickles ze zelí, cca v polovině vaření.
Když to bude bez tempehu nebo sitanu, nic s neděje. Pak bych přidal dýňová nebo/i slunečnicová semínka.
Když si před tím dáte zeleninovou miso polévku s hrstí vařené cizrny na jednu osobu, tak je to hned lepší. Foto není, neboť to s takovou chutí sním a pak si vzpomenu na fotku :-)
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnaaaaaaam ♥️meli jsme s coleslawem , vejmrdou , nishime atd mnaaaaam dekujeme
Přidávám se, opravdu vynikající, jako koření jsem použila mletý kmín, trošku červené papriky a špetku chilli.Podáváno se salátem z vodnice, ředkviček a polníčku a kys. zelí.Mňamina:-)