- hlíva ústřičná
- cca 2 lžíce pohankové mouky
- 2 vrchovaté čajové lžičky cajun směsi
- sůl
- voda
- olej
- strouhanka
Jak připravit pečenou hlívu s cajunským kořením
- Hlívu očistěte a odstraňte nožičky.
- Do mísy nasypte mouku, sůl, cajunskou směs a přidejte vodu. Promíchejte, aby vzniklo vláčné těstíčko.
- Namočte houby v těstíčku a obalte ve strouhance tak, aby dobře přilnula k houbě.
- Pečící papír lehce naolejujte.
- Houby vložte do trouby vyhřáté na cca 190°C. V polovině pečení je otočte, pokapejte olejem, postříkejte lehce vodou a dopečte do zlatova.
- Podávejte s omáčkami, dipy, hořčicí nebo s kimchi.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Těstíčko dělejte podle oka a podle množství hub.
- Recept funguje i v horkovzdušné fritéze.
- Pro tuto přípravu se lépe hodí menší hlavičky hlívy.
- Vodu stříkejte za pomoci rozstřikovače, je to velmi praktické.
Obměna
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vynikající recept, rychlovka a chutná skvěle za tepla i na studeno, dávám do oblíbených😍
luxusní , díky, neměla jsem to koření , tak jsem dala majoránku tymián, jednu koupenou pálivou směs koření a lahůdkové droždí, moc jsme si pochutnali