- 1 šálek vařených fazolí cannellini
- 1 kus dýně
- olej
- 2 velké lžičky domácí směsi Cajun
- 200 g kokosového mléka
- sůl
- čerstvá petrželka
- 1 čajová lžička černého kmínu (černuchy)
- citrónová šťáva
- zeleninový vývar/voda
Jak připravit dýňovou polévku s cajunským kořením
- Do pánve dejte olej, rozpalte ho, přidejte černuchu a dýni nakrájenou na malé kousky.
- Jemně orestujte, posypte cajunem, znovu pár sekund orestujte, osolte a podlijte ohřátým zeleninovým vývarem nebo vodou.
- Pokračujte ve vaření, dokud dýně nezměkne. Poté na pánvi vidličkou rozmačkejte a přidejte fazole. Promíchejte a také přidejte kokosové mléko. Vařte dalších několik minut.
- Na talíři posypte čerstvou petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Máte-li připravené koření a vařené fazole, je to opravdu rychlý recept.
- Nevynechte černuchu a cajun, právě toto koření změní obyčejnou polévku v super pokrm.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv fazole.
Děti
- Pokud vaříte polévku pro děti, vynechte koření a uberte olej a sůl.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vynikající polévka😀👍 Dceři také moc chutnala.
Moc dobrá i s cizrnou..:)