- 2 kusy tuřínu
- 1 bílá cibule
- 1 šálek vařených fazolí borlotti a červená ledvina
- olej
- 1 vrchovatá lžička cajunské směsi
- čerstvá petrželka
- čerstvá jarní cibulka
- čerstvé sladká paprička
- 50 g kešu oříšků
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- citrónová šťáva podle chuti
- sůl
Jak připravit cajunskou pikantní směs s fazolemi
- Kešu oříšky namočte na několik hodin. Sceďte je a vložte do mixéru se solí, citrónovou šťávou, lahůdkovým droždím a vodou. Rozmixujte, abyste získali spíše tekutou směs. Během vaření směs zhoustne. Dejte stranou.
- Do pánve dejte olej, rozehřejte ho a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a tuřín. Jemně orestujte.
- Dochuťte kořením cajun, osolte, promíchejte a osmahněte. Zalijte vodou, přikryjte a duste, dokud tuřín nezměkne.
- Přidejte uvařené fazole a rozmixované kešu. Promíchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Bude to trvat jen chvilku.
- Dejte na talíř, posypte petrželkou, jarní cibulkou a sladkou paprikou. Já použila moje shishimai, které mám stále na zahradě, klidně můžete použít trochu červené papriky kvůli barvě.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- V pánvi jsou dvě odrůdy tuřínu, které si pěstuju. Proto ten rozdíl v barvě.
- Rozmixované směs musí být řídká, hodně pak zhoustne varem.
Obměna
- Použijte jakékoliv fazole.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Nedeľný obed môj obľúbený cajun ❤️ dnes so šošovicou 😍
Když nevím coby, tak toto to jistí a vždycky se na to moc těším 😁 Jeden z favoritů mezi oblíbenými 😉❤️