Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Cajunské světlé chilli

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Ingredience
  • 2 kusy tuřínu
  • 1 bílá cibule
  • 1 šálek vařených fazolí borlotti a červená ledvina
  • olej
  • 1 vrchovatá lžička cajunské směsi
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá jarní cibulka
  • čerstvé sladká paprička
  • 50 g kešu oříšků
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • citrónová šťáva podle chuti
  • sůl

Jak připravit cajunskou pikantní směs s fazolemi

  1. Kešu oříšky namočte na několik hodin. Sceďte je a vložte do mixéru se solí, citrónovou šťávou, lahůdkovým droždím a vodou. Rozmixujte, abyste získali spíše tekutou směs. Během vaření směs zhoustne. Dejte stranou.
  2. Do pánve dejte olej, rozehřejte ho a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a tuřín. Jemně orestujte.
  3. Dochuťte kořením cajun, osolte, promíchejte a osmahněte. Zalijte vodou, přikryjte a duste, dokud tuřín nezměkne.
  4. Přidejte uvařené fazole a rozmixované kešu. Promíchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Bude to trvat jen chvilku.
  5. Dejte na talíř, posypte petrželkou, jarní cibulkou a sladkou paprikou. Já použila  moje shishimai, které mám stále na zahradě, klidně můžete použít trochu červené papriky kvůli barvě.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • V pánvi jsou dvě odrůdy tuřínu, které si pěstuju. Proto ten rozdíl v barvě.
  • Rozmixované směs musí být řídká, hodně pak zhoustne varem.

Obměna

  • Použijte jakékoliv fazole.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

86 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
27. 10. 2024

Nedeľný obed môj obľúbený cajun ❤️ dnes so šošovicou 😍

Když nevím coby, tak toto to jistí a vždycky se na to moc těším 😁 Jeden z favoritů mezi oblíbenými 😉❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...