Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Casarecce s batátovou omáčkou

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Jednoduchý a chutný recept, který kombinuje krémovou omáčku z batátů s fazolemi a těstovinami. Ideální volba pro rychlý oběd, který vás zasytí a zároveň potěší svou lehkostí.

Ingredience
Na omáčku:
  • fazole borlotti
  • batát
  • olej
  • černá sezamová semínka
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
Na casarecce ze strojku:
  • 250 g mouky T1 nebo semoliny
  • 100 g vody

Helena shodila za 2,5 měsíce 10 kg. Snížil se jí vysoký tlak a lépe se jí spí. Nesmírně se zklidnila a nic ji nevyved...

Jak připravit těstoviny s fazolemi a omáčkou z batátů

  1. Uvařte fazole.
  2. Na páře připravte batát..
  3. Do pánve dejte olej, prolisovaný česnek a zlehka osmahněte.
  4. Nyní přidejte rozmačkané batáty, uvařené fazole borlotti, osolte, opepřete, podle potřeby přidejte vodu, abyste získali tekutější konzistenci, promíchejte a několik minut povařte.
  5. Uvařte casarecce a přidejte je do pánve, promíchejte, vše orestujte, posypte opraženými sezamovými semínky a pažitkou.

Praktické

  • Těstoviny casarecce se dají koupit hotové.
  • Casarecce patří k mým oblíbeným tvarům těstovin, takže když jsem viděla, že raznice pro můj stroj existuje, neváhala jsem si ji koupit. Tvořítko je fantastické a výsledek je podle mě perfektní. Čím dál víc oceňuji Pasta Maker, protože za pár minut máte čerstvé těstoviny hotové.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Jakékoliv těstoviny
  • Místo fazolí borlotti můžete použít například fazole pinto.
  • Mouka T1 se dá obměnit semolinou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

15 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Špagety Tři oříšky pro Popelku

Pokud jste milovníky špaget a velmi rychlých receptů, je tato italská klasika pro vás to pravé.

Satay špagety

Sytý a rychlý recept pro milovníky špaget a dobrodružných kombinací.

Casarecce s houbovou omáčkou a rukolou

Těstoviny s houbovou omáčkou jsou lahodný a rychlý pokrm, který kombinuje jemnou chuť žampionů s pikantní čerstvostí rukoly a konopného semínka. Tento ...

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...