Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Casarecce s batátovou omáčkou

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Jednoduchý a chutný recept, který kombinuje krémovou omáčku z batátů s fazolemi a těstovinami. Ideální volba pro rychlý oběd, který vás zasytí a zároveň potěší svou lehkostí.

Ingredience
Na omáčku:
  • fazole borlotti
  • batát
  • olej
  • černá sezamová semínka
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
Na casarecce ze strojku:
  • 250 g mouky T1 nebo semoliny
  • 100 g vody

Poslední dobou mi nebylo dobře. Dlouhé roky jsem se cítila velmi unavená, znuděná, bez nálady, bez energie, vystresov...

Jak připravit těstoviny s fazolemi a omáčkou z batátů

  1. Uvařte fazole.
  2. Na páře připravte batát..
  3. Do pánve dejte olej, prolisovaný česnek a zlehka osmahněte.
  4. Nyní přidejte rozmačkané batáty, uvařené fazole borlotti, osolte, opepřete, podle potřeby přidejte vodu, abyste získali tekutější konzistenci, promíchejte a několik minut povařte.
  5. Uvařte casarecce a přidejte je do pánve, promíchejte, vše orestujte, posypte opraženými sezamovými semínky a pažitkou.

Praktické

  • Těstoviny casarecce se dají koupit hotové.
  • Casarecce patří k mým oblíbeným tvarům těstovin, takže když jsem viděla, že raznice pro můj stroj existuje, neváhala jsem si ji koupit. Tvořítko je fantastické a výsledek je podle mě perfektní. Čím dál víc oceňuji Pasta Maker, protože za pár minut máte čerstvé těstoviny hotové.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Jakékoliv těstoviny
  • Místo fazolí borlotti můžete použít například fazole pinto.
  • Mouka T1 se dá obměnit semolinou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Světlana
14. 2. 2025

Vierko moc jsem si pochutnala.Děkuji za recept👏❤️

Martina
3. 1. 2025

Recept jsem si trochu poupravila.Jako základ jsem dala cibuli a žampiony, které jsem poté trochu rozmixovala, včetně fazolí adzuki. Smíchala jsem s rýžovými těstovinami. Batáty nakrájené na hranolky a ochucené solí a provensálským kořením jsem 15 minut pekla v troubě a sypala jsem na hotovou směs až na talíři. Na to pažitka a na drobno nakrájený zelený salát a kimchi.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Špagety Tři oříšky pro Popelku

Pokud jste milovníky špaget a velmi rychlých receptů, je tato italská klasika pro vás to pravé.

Satay špagety

Sytý a rychlý recept pro milovníky špaget a dobrodružných kombinací.

Casarecce s houbovou omáčkou a rukolou

Těstoviny s houbovou omáčkou jsou lahodný a rychlý pokrm, který kombinuje jemnou chuť žampionů s pikantní čerstvostí rukoly a konopného semínka. Tento ...

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...