Na omáčku:
- fazole borlotti
- batát
- olej
- černá sezamová semínka
- česnek
- sůl
- pepř
- pažitka
Na casarecce ze strojku:
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

- 250 g mouky T1 nebo semoliny
- 100 g vody
Jak připravit těstoviny s fazolemi a omáčkou z batátů
- Uvařte fazole.
- Na páře připravte batát..
- Do pánve dejte olej, prolisovaný česnek a zlehka osmahněte.
- Nyní přidejte rozmačkané batáty, uvařené fazole borlotti, osolte, opepřete, podle potřeby přidejte vodu, abyste získali tekutější konzistenci, promíchejte a několik minut povařte.
- Uvařte casarecce a přidejte je do pánve, promíchejte, vše orestujte, posypte opraženými sezamovými semínky a pažitkou.
Praktické
- Těstoviny casarecce se dají koupit hotové.
- Casarecce patří k mým oblíbeným tvarům těstovin, takže když jsem viděla, že raznice pro můj stroj existuje, neváhala jsem si ji koupit. Tvořítko je fantastické a výsledek je podle mě perfektní. Čím dál víc oceňuji Pasta Maker, protože za pár minut máte čerstvé těstoviny hotové.
- Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).
Obměna
- Jakékoliv těstoviny
- Místo fazolí borlotti můžete použít například fazole pinto.
- Mouka T1 se dá obměnit semolinou.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Vierko moc jsem si pochutnala.Děkuji za recept👏❤️
Recept jsem si trochu poupravila.Jako základ jsem dala cibuli a žampiony, které jsem poté trochu rozmixovala, včetně fazolí adzuki. Smíchala jsem s rýžovými těstovinami. Batáty nakrájené na hranolky a ochucené solí a provensálským kořením jsem 15 minut pekla v troubě a sypala jsem na hotovou směs až na talíři. Na to pažitka a na drobno nakrájený zelený salát a kimchi.