Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Celerová pomazánka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pečený celer má svojí specifickou chuť a mě osobně strašně moc chutná. Pokud i vy jste milovníkem celeru a pomazánek, věřím, že bude chutnat i vám.

Ingredience
  • celer
  • tahini
  • sójový jogurt řeckého typu
  • česnek
  • petrželka
  • sůl
  • olivový olej

Martina známe díky jeho komentářům a fotkám v kurzu Vánoce jinak. Už vloni byly jeho pokrmy a nápady k nepřehlédnutí,...

Víte, že celer obsahuje látky, které tiší zubní záněty – paradentózu?

Jak připravit pomazánku z pečeného celeru

  1. Upečte v troubě celer nakrájený na menší kousky.
  2. Do mixéru dejte vychladlý celer, tahini, jogurt, sůl, prolisovaný česnek a rozmixujte.
  3. Pomazánku dejte do misky, pokapejte olivovým olejem a posypte petrželkou.

Praktické

  • Nemixujte na kaši, pomazánka má být hustá.
  • Můžete použít i jako dip k zelenině.
  • Pro verzi bez sóji použijte místo sójového jiný rostlinný jogurt.

Obměna

  • Pomazánku můžete dochutit jakýmkoliv koření dle vaší chuti.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

Lámete si hlavu jak použít s celer?

Zkuste uvařit naše další skvělé celerové recepty.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

107 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Pospíchala jsem, proto nebyl celer pečený v troubě, ale na pánvi pod pokličkou (plátky asi půlcentimetrové). Přidala jsem sušená rajčata a zapomněla petrželku. Výborná večeře a za chvilku. Děkuji za recept😊❤️

Havranice
10. 2. 2024

Výborná, děkuju 🙏❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Jemná jarní pomazánka

Jemná svěží jarní pomazánka skvělá na chleby, do placek, ale třeba i jako dip k syrové zelenině.

Pomazánka Za’atar

Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

Pikantní fazolová paštika

Jednoduchá zdravá paštika bez masa, tentokrát v lehce pikantní verzi. Skvělá pomazánka na chleba nebo placky, výborná svačinka vhodná i jako jídlo s sebou ...

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...