- 1/4 bulvového celeru
- šťáva z 1/2-1 citrónu
- 3 lžíce rostlinné majonézy (např. tofunézy) nebo domácího jogurtu
- 1 lžička dižonské hořčice (bez cukru)
- pažitka
- 1 lžíce umeocta
- není nutné: jablko nebo na doslazení rýžový sirup
Jak připravit celerovou remuládu
- Celer nastrouháme pomocí mandolíny (jde i nakrájet nožem, ale je to více práce) na julienne jemné hranolky, ale můžeme ho také nastrouhat nahrubo nebo jemno, dle toho, jak máme rádi. Pokud chceme použít i jablko, tak na hranolky nastrouháme nebo nakrájíme i jablíčko.
- V míse smícháme celer, (jablko), majonézu, hořčici a umeocet.
- Necháme nejlépe přes noc v lednici odležet, aby celer zkřehl, ale postačí i méně času, jen bude celer křupavější (v tom případě doporučujeme nastrouhat celer najemno).
- Vytáhneme z lednice, znovu promícháme, přidáme nasekanou pažitku, ochutnáme a případně ještě dochutíme (umeocet, rýžový sirup), aby nám remuláda chutnala.
- Uchováváme v lednici.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Remuláda je skvělá jako salát k jakémukoliv hlavnímu jídlu, hamburgerům nebo třeba namísto pomazánky na kváskové pečivo (třeba topinky) nebo placku.
- Dá se jíst i jen tak jako svačinka. V tom případě se do ní skvěle hodí i sladko-kyselé jablíčko.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Měli jsme s palačinkama a zeleninou mnam
Mnam