Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Celozrnné farfalle s mrkví a hráškem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Jenoduché rychlé jarní jídlo z několika ingrediencí.

Ingredience
2 porce
  • mrkev
  • hrášek
  • čerstvý česnek (listy)
  • pórek
  • olivový olej
  • vločky řasy Nori
  • sůl
  • čerstvá petrželka
  • gomasio
  • 160 g celozrnné farfalle

Aneta byla krev a mléko jako všechny ženy v otcově linii. Jenže pak táta po 49 letech kvůli cukrovce shodil 35 kg a z...

Recept na jarní těstoviny s mrkví a hráškem

  1. Do pánve nalijte olej, přidejte strouhaný zázvor, čerstvý česnek a pórek. Začněte lehce restovat.
  2. Jakmile ucítíte vůni česneku, přidejte mrkev a hrášek, smíchejte s trochou vody, solí a zakryjte pánev víkem. Vařte, dokud mrkev není měkká.
  3. Pozor, nenechte ale příliš šťávu vyvařit, protože tato dobrá omáčka nám bude sloužit jako kondiment pro těstovinu.
  4. Uvařte farfalle, smíchejte se zeleninou a vše posypejte petrželkou, řasou a gomasiem.

🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Je to poměrně rychlé jídlo na způsob dušené mrkve.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny.
  • Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké potíže s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.

Obměna

  • Klidně použijte jiné těstoviny.
  • Můžete přidat i jinou zeleninu, bude záležet i na sezóně.
  • Můžete vynechat řasu a gomasio, já jí používám protože nám chutná a dá jídlu trochu exotiky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

 

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

9 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Špagety s daikonem, čínským zelím a řasou nori

Pokud máte také rádi fusion recepty, vyzkoušejte tuhle čínsko – italskou dobrotu. Nebojte se v kuchyni experimentovat. V kuchyni, alespoň v té mé, ne...

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem, bude ...

Tempeh po Marocku

Recept inspirovaný marockou kuchyní. Lehce nasládlá chuť a vůně koření ras el hanout tvoří úchvatnou kombinaci, kterou stojí za to zkusit.

Špagety s artyčokem na italský způsob

Typický recept na jarní období. Hrášek i artyčoky jsou symbolem jara. V Itálii je to oblíbená kombinace, věřím, že si oblíbíte i vy.

Italské rizoto s krémovou cuketou

Bleskový recept, do kterého můžete využít i přerostlejší cukety. Během chvilky budete mít na stole lahodné krémové rizoto a pokud uděláte krému více, můžet...

Pappardelle s podzimní omáčkou

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná cel...