Celozrnné nebo bezlepkové špagety.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 50 g čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- 6 lžic olivového oleje
- 100 – 200 g bílého tofu
- malá cibule
- 1 lžíce piniových oříšků, můžeme nahradit vlašskými
- trošku sojové omáčky
- trošku oleje na osmažení cibulky
- sůl
- nějaká pražená semínka na posypání (např. sezamové)
Na trošce oleje osmahneme cibulku a na ní bílé tofu nakrájené na kostičky. Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré. Pak směs přendáme do kastrolu, kde jsme osmažili na cibulce tofu. Uvaříme špagety. Hotové špagety smícháme s hotovým pestem a podáváme se lžící kvašeného zelí nebo jiné zeleniny, s dušenou zeleninou a posypeme praženými sezamovými semínky, abychom měli kompletní talíř.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mňáááááám ❤️ to pesto mana nebeská , měli jsme se salátem s umepastou a dušenou zeleninou s klíčky
Pěkné. Jen pesto se správně nedělá v mixéru, ale tře se v hmoždíři. Je mi jasné, že ne každý má tu možnost, ale pokud ano, je to lepší.