Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna zima

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem, bude pokrm během několika minut na stole.

Ingredience
Na ovesné mléko:
  • 60 g ovesných vloček
  • 1 l vody
Ostatní ingredience:

Michal byl typický cukrovkář druhého typu. V lednu mu naměřili cukr 29 a chtěli ho ihned hospitalizo...

Jak připravit těstoviny s krémovou omáčkou z hlívy

  1. Uveďte k varu 1 litr vody. Nechte vychladnout na teplotu od 60-80°C.
  2. Vodu nalijte do vysoké nádoby a přidejte ovesné vločky. Nechte 10 minut odpočívat.
  3. Tyčovým mixérem pečlivě vločky rozmixujte a poté je pořádně vymačkejte třeba přes sítko. Mléko je hotové.
  4. Do pánve dejte olej, rozpalte ho, přidejte hlívu, osolote a orestujte ji. Potom přilijte ovesné mléko, nastrouhejte muškátový oříšek a přidejte několik lžic pesta. Promíchejte.
  5. Uvařte těstoviny přidejte do pánve k omáčce , promíchejte, minutku povařte a můžete servírovat.

Praktické

  • Na výrobu rostlinného mléka můžete samozřejmě použít přístroj, na který jste zvyklí. Uvedený postup je pro ty, kteří žádný takový přístroj nemají.
  • Při bezlepkové dietě použijte bezlepkové těstoviny nebo rýži.

Obměna

  • Pesto můžete použít i jiné, naše recepty na pesta jsou zde.
  • Místo těstovin můžete jako přílohu použít i rýži.
  • Ovesné mléko můžete nahradit jiným rostlinným mlékem nebo smetanou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Kateřina
17. 5. 2023

Moc dobrá rychlovka :) měla jsem pesto z medvědího česneku, posypala jsem ještě “parmazánem” z kešu ořechů a nemělo to chybu😍

Ultra rychle, variabilne a dobre ; )) Vdaka!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Rýže Nerone se zimní zeleninou

Zkoušeli jste už italskou černou rýži Nerone? Je velmi aromatická, její chuť je perfektní, už při vaření voní z hrnce. Zkuste třeba tuto verzi se zeleninou...

Kořeněná červená řepa s čočkou a kuskusem

Recept na snadné, rychlé, kořeněné, jemně pikantní jídlo vonící Indií.

Tempeh po Marocku

Recept inspirovaný marockou kuchyní. Lehce nasládlá chuť a vůně koření ras el hanout tvoří úchvatnou kombinaci, kterou stojí za to zkusit.

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, ...