- 100 g celozrnného ječmene
- 50 g loupaných adzuki fazolí
- kus dýně
- 3 stroužky česneku
- olej
- rozmarýn
- saturejka
- sůl
- mizuna
- citrónová šťáva
Jak připravit ječmen s dýní a fazolemi
- Namočte ječmen přes noc do vody. Následujícího dne vařte 80 minut. Nechte stranou.
- Uvařte fazole adzuki a nechte stranou.
- Na pánvi rozpalte olej a přidejte česnek, dýni nakrájenou na kostičky, saturejku a rozmarýn. Orestujte pár minut. Podlijte vodou, přidejte sůl a duste, dokud nebude dýně měkká.
- Přidejte do pánve s dýní adzuki a ječmen, promíchejte a vařte dalších pár minut.
- Nakonec posypejte nasekanou mizunou a pokapejte citrónovou šťávou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Ječmen se vaří dlouho, proto si připravte všechno ostatní, zatímco se ječmen vaří a jídlo bude hotové dříve.
- Pokud chcete mít ječmen vařený dřív, použijte tlakový hrnec.
Obměna
- Místo mizuny můžete použít rukolu, petrželku, polníček apod.
- Můžete i obměnit fazole adzuki za jinou luštěninu.
Děti
- Vhodní pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář