Na pesto:
- 2 hrsti listů bazalky
- loupaná konopná semínka
- přírodní kešu
- olej podle potřeby
- stroužek česneku
- sůl
- 2 kostky ledu
Ostatní ingredience:
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

- 200 g fazolí cannellini v suchém stavu
- 200 g celozrnné nerone rýže
- cukety
- olivový olej
- sůl
- pepř
- loupaná konopná semínka
Jak připravit rýži s bazalkovým pestem a fazolemi
- Fazole cannellini namočete přes noc a poté vařte v tlakovém hrnci po dobu 15 minut.
- V rendlíku přiveďte vodu k varu. Listy bazalky ponořte na několik sekund do vroucí vody a poté je okamžitě ponořte do velmi studené vody. Sceďte a dobře vymačkejte.
- Do mixéru vložte vymačkané listy bazalky, konopná semínka, kešu oříšky, sůl, olivový olej, vymačkaný česnek a 2 kostky ledu. Tímto postupem pesto neztmavne.
- Uvařte rýži tak, jak jste zvyklí, po uvaření ji osolte a lehce dochuťte olivovým olejem. Dejte stranou.
- Do velké pánve nalijte olivový olej a cukety nakrájené na kroužky. Nesolte!
- Cukety osmahněte na prudkém plameni tak, aby zůstaly křupavé a vytvořily krustu. Poté přidejte fazole. Nyní přidejte sůl a jemně promíchejte.
- Podávejte cukety, fazole a rýži a lžící na ně naservírujte pesto. Všechno posypte loupanými konopnými semínky.
Praktické
- Ponoření bazalky do vařící vody a následné přidání kostek ledu zabrání černání pesta.
- Pesto můžete rovnou do zeleniny zamíchat, podávání po lžící na talíř ale vypadá na pohled efektněji.
Obměna
- Namísto rýže můžete použít jakoukoliv obilovinu.
- Fazeloe cannellini můžete vyměnit za jakoukoliv luštěninu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Vyzkoušeno, moc dobré! Děkuji.
Vyborna rychlovka. Ryze a bazalka je pro me neobvykle spojeni, ale velice chutne. Mnam.