- 100 g sušených černých fazolí
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- šťáva z 1/2 velkého citrónu
- 2 lžičky rýžového misa
- 2 polévkové lžíce rajčatové šťávy
- sůl
- pepř
- čerstvá pažitka
Jak připravit vynikající černé fazole podle Elly
- Černé fazole namočte přes noc.
- Další den vařte fazole, dokud nejsou velmi měkké.
- Do pánve dejte olej, přidejte prolisovaný česnek a ohřejte olej, aby se česnek rozvoněl.
- Poté přidejte vařené fazole, miso, rajčatovou šťávu a citrónovou šťávu. Osolte a opepřete. Část fazolí trochu rozmačkejte vidličkou, ne všechny ! Vařte na mírném ohni asi 10 minut. Nakonec posypejte pažitkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Můžete podávat teplé i vychladlé.
- Počítejte vždy 100 g suchých fazolí na osobu.
Obměna
- Můžete vyzkoušet i jiný druh fazolí.
- Můžete použít i bylinky, záleží na vaší fantazii.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Zdroj inspirace
- Inspirací k tomuto receptu mi byla Ella Woodwardová, jejíž život je obrácen vzhůru nohama kvůli onemocnění ortostatickým posturálním tachykardickým syndromem. Ella se rozhodla čelit tomuto problému holistickými prostředky, ale zejména změnou stravy. Její recept jsem si upravila, vyzkoušela a nyní ho nabízím k vyzkoušení i vám.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Krása, to zkusím. A nevadí to množství? 100g sušených fazolí? Psalo se zde, že jen 3 lžíce pomalu denně uvařených. 😊
Rychlá čtvrteční večeře 🙂