- červené fazole
- červená cibule
- červená čekanka
- pohanka
- pažitka
- olej
- česnek
- dýně
- černý kmín (černucha)
- sůl
- 1 lžička cajunské směsi
Jak připravit pečenou dýni se směsí z fazolí a čekanky
- Uvařte pohanku, uvařenou pohanku ochuťte olivovým olejem, osolte a přidejte nasekanou pažitku. Dejte stranou.
- Uvařite fazole a dejte je stranou.
- Na pánev nalijte olej, přidejte nasekanou cibuli, černuchu, cajunské koření a osmahněte.
- Přidejte fazole i s trochou vody, ve které se vařily, chvíli poduste a ke konci varu přidejte nasekanou čekanku.
- Dýni nakrájejte na plátky, osolte, potřete česnekem a olejem a dejte do fritézy asi na 25 minut při teplotě 190°C.
- Naservírujte vše na talíř a posypejte pažitkou.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Dýni můžete péci i v klasické troubě.
- Na tento recept se skvěle hodí dýně máslová, kterou lze krájet na plátky.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
Obměna
- Nelekněte se červené čekanky, klidně můžete koupit tu bílou belgickou.
- Místo černuchy můžete použít klasický kmín, ovšem doporučuji černuchu koupit a použít.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář