Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Červené fazole s čekankou

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim
sezóna zima

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Ingredience

V Klubu Jíme Jinak a on-line kurzech jsem našla kromě spousty informací a skvělých receptů i podporu přátel. Manžel, ...

Jak připravit pečenou dýni se směsí z fazolí a čekanky

  1. Uvařte pohanku, uvařenou pohanku ochuťte olivovým olejem, osolte a přidejte nasekanou pažitku. Dejte stranou.
  2. Uvařite fazole a dejte je stranou.
  3. Na pánev nalijte olej, přidejte nasekanou cibuli, černuchu, cajunské koření a osmahněte.
  4. Přidejte fazole i s trochou vody, ve které se vařily, chvíli poduste a ke konci varu přidejte nasekanou čekanku.
  5. Dýni nakrájejte na plátky, osolte, potřete česnekem a olejem a dejte do fritézy asi na 25 minut při teplotě 190°C.
  6. Naservírujte vše na talíř a posypejte pažitkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Dýni můžete péci i v klasické troubě.
  • Na tento recept se skvěle hodí dýně máslová, kterou lze krájet na plátky.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.

Obměna

  • Nelekněte se červené čekanky, klidně můžete koupit tu bílou belgickou.
  • Místo černuchy můžete použít klasický kmín, ovšem doporučuji černuchu koupit a použít.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

39 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Zapečený talíř

Chuťově vynikající a jednoduché jídlo. Jen navrstvíte jednotlivé vrstvy do formy, dáte do trouby a v mezičase si můžete připravit třeba chutný salátek.

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...