- 1 hrnek uvařené rýže natural
- 3 stonky červeného mangoldu
- 3 stroužky česneku
- trochu vody
- sůl
Jak připravit česnekovou rýži
- Mangold omyjeme a nakrájíme na menší kousky, česnek vyloupeme.
- Na dno hrnce dáme trochu vody se špetkou soli a přiveddme k varu.
- Do vody vylisujeme česnek a vhodíme krátce oblanšírovat mangold.
- Po chvilce přidáme rýži a společně prohřejeme.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Krásné nachové zbarvení vám udělá pouze červený druh mangoldu. Bílý nebo žlutý rýži neobarví, ale není problém je použít místo červeného.
- Pokud máte teplou, právě dovařenou rýži, stačí vody jen trošičku, aby se česnek a mangold nespálili, nebude potřeba ohřívat vodou i rýži.
Obměna
- Toto je lehká dietní verze – na vodě. Můžete však pro ještě výraznější chuť česnek s mangoldem orestovat na oleji.
Kombinujeme
- Pro kompletní talíř kombinujeme rýži s mangoldem s jakoukoli luštěninou. Na fotce je s cizrnou na houbách.
Děti
- Takto připravený pokrm je vhodný pro děti cca od 1,5 roku, menším vynecháme česnek.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Beluga